Η αποκάλυψη του Σουάρες: «Η Ρεάλ ήθελε να με αποκτήσει το 2014 και σχεδίασε να πουλήσει τον Μπενζεμά στην Άρσεναλ»
i

©Photo by Simon Bruty/Anychance/Getty Images

Η αποκάλυψη του Σουάρες: «Η Ρεάλ ήθελε να με αποκτήσει το 2014 και σχεδίασε να πουλήσει τον Μπενζεμά στην Άρσεναλ»

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:20 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:23 - 18.02.2024

Ο Λουίς Σουάρες αποκάλυψε πως είχε φτάσει μία ανάσα από το να διαδεχτεί τον Καρίμ Μπενζεμά στην επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης το 2014.

Η ιστορία θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετική για τον Λουίς Σουάρες. Μετά από αρκετές εξαιρετικές σεζόν με τη Λίβερπουλ, ο Ουρουγουανός διεθνής εντάχθηκε στην Μπαρτσελόνα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. 

Οι Καταλανοί δεν δίστασαν να ξοδέψουν 80 εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του 37χρονου επιθετικού, ο οποίος συμπλήρωσε μια εκπληκτική επιθετική τριάδα με τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ

Σε έξι σεζόν, ο Σουάρες ενθουσίασε τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα, σημειώνοντας 195 γκολ και δίνοντας 113 ασίστ σε 283 αγώνες, ενώ κέρδισε το Champions League το 2015. 

Ο Σουάρες αποκάλυψε μία άγνωστη ιστορία από το παρελθόν. Συγκεκριμένα ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής τόνισε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε να τον αποκτήσει και να παραχωρήσει τον Καρίμ Μπενζεμά στην Άρσεναλ. Ωστόσο στο πλαίσιο συνέντευξής του στο «La Mesa show», ο Σουάρες ανέφερε ότι το δάγκωμά του στον Τζόρτζιο Κιελίνι στην αναμέτρηση με την Ιταλία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ανέτρεψε το σκηνικό.

«Πριν από το Μουντιάλ του 2014, η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε να με αποκτήσει. Όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Θα παραχωρούσαν τον Μπενζεμά στην Άρσεναλ. Είχε τελειώσει το θέμα. 

Όταν ξεκίνησε το Μουντιάλ η Μπαρτσελόνα έδειξε επίσης ενδιαφέρον. Μετά το δάγκωμα η Ρεάλ ελάττωσε το ενδιαφέρον της, ενώ η Μπαρτσελόνα έδειξε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στο τέλος είχα και τις δύο επιλογές ωστόσο επέλεξα την Μπαρτσελόνα επειδή ήταν το όνειρο μου», δήλωσε ο Σουάρες.