Ένας θρύλος της Δανίας προπονητής στην εθνική Σουηδίας!

Ένας θρύλος της Δανίας προπονητής στην εθνική Σουηδίας!

Γιώργος Σακελλαρίου 19:27 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 26.02.2024

Η Σουηδία ανακοίνωσε την πρόσληψη του παλαίμαχου Δανού άσου Γιον Νταλ Τόμασον.

Η Σουηδία φερόταν να έχει αποφασίσει την πρόσληψη του παλαίμαχου άσου Όλαφ Μέλμπεργκ, ο οποίος έχει παίξει και στον Ολυμπιακό.

Έκανε στροφή, όμως και στον πάγκο της εθνικής Σουηδίας θα βρίσκεται ένας θρύλος της Δανίας, ο Γιον Νταλ Τόμασον.

Ο 47χρονος Δανός, μάλιστα, γράφει ιστορία, αφού είναι ο πρώτος ξένος τεχνικός στην εθνική Σουηδίας.

«Ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσω αυτή τη σπουδαία αποστολή και να συναντήσω οπαδούς, παίκτες και φυσικά τα μέσα ενημέρωσης στη Σουηδία. Και να σκέφτεσαι, να μιλάς και να ονειρεύεσαι με μπλε και κίτρινο χρώμα», δήλωσε ο Τόμασον.

Στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας παράλληλα αναφέρεται: «Όταν η εθνική Ανδρών συγκεντρωθεί τον Μάρτιο για διεθνή φιλικά με Πορτογαλία και Αλβανία, θα είναι υπό νέα ηγεσία. Του Γιον Νταλ Τόμασον. Ο Ρεμί Ράινιρσε αναλαμβάνει βοηθός. Το δίδυμο θα πιάσει δουλειά την 1η Μαρτίου και οι συμφωνία επεκτείνεται με στόχο την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

“Με την εμπειρία του Τόμασον, η εθνική ομάδα ανδρών κάνει βήματα προς μια νέα εποχή. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που έχουμε έναν τεχνικό της εμπειρίας του Τόμασον”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Σουηδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Αντρέα Μέλεμπεργκ.

Ο Τόμασον εργάστηκε στη Μπλάκμπερν και τη Μάλμε με την οποία πήγε στους ομίλους του Champions League. Στην εθνική Δανίας ήταν βοηθός προπονητή το διάστημα 2016-2020.

Ο γεννημένος στην Κοπεγχάγη Τόμασον έχει 110 αγώνες και 52 γκολ στην εθνική ομάδα της Δανίας. Έχει εκπροσωπήσει συλλόγους όπως η Χέρενφεν, η Νιούκαστλ, η Φέγενορντ, η Μίλαν, η Στουτγάρδη και η Βιγιαρεάλ.

Ο προπονητής Κιμ Κάλστρομ σχολίασε: “Τα χαρακτηριστικά του Τόμασον ταιριάζουν στις απαιτήσεις. Το δυνατό του σημείο είναι ότι κατανοεί τις λειτουργίες μίας εθνικής ομάδας μετά την παρουσία του στη Δανία. Επίσης, έπαιξε και ήταν αρχηγός στην εθνική ομάδα της Δανίας. Ο Τόμασον θέλει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό ταιριάζει στους παίκτες μας”.

Καριέρα ως παίκτης

Ο Τόμασον ξεκίνησε την καριέρα του στην Κόγκε της Δανίας και 18 ετών έγινε επαγγελματίας στη Χέρενφεν. Έπειτα από τρία χρόνια μετακόμισε στη Νιούκαστλ, αλλά μετά από έναν χρόνο επέστρεψε στην Ολλανδία, αυτή τη φορά στη Φέγενορντ, όπου πήρε το πρωτάθλημα το 1999 και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 2002, σημείωσε το καθοριστικό γκολ.

Αναβλήθηκε η κλήση του Γ. Αλαφούζου από την ΕΕΑ για τις δηλώσεις του μετά το ματς με τη Λαμία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:59 - 26.02.2024

Αναβλήθηκε η κλήση του Γ. Αλαφούζου από την ΕΕΑ για τις δηλώσεις του μετά το ματς με τη Λαμία

Οι δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου μετά το Παναθηναϊκός - Λαμία έφεραν την κλήση του από την ΕΕΑ, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. Εντούτοις, η συνεδρίαση πήρε αναβολή όπως γνωστοποίησε η ΔΕΑΒ.

Μετά την Ολλανδία μετακόμισε στη Μίλαν. Στην τρίτη και τελευταία του σεζόν στο Μιλάνο, το 2005, συμμετείχε στον τελικό του Champions League, τον οποίο κατέκτησε η Λίβερπουλ το 2005.

Συνέχισε στη Στουτγκάρδη, στη Βιγιαρεάλ, προτού επιστρέψει στην Ολλανδία το 2008 όπου τελείωσε την καριέρα του στη Φέγενορντ το 2011. Ο Τόμασον επιλέχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης της Δανίας το 2002 και το 2004».