Πήρε το θρίλερ με την Μπέτις στα πέναλτι η Μπαρτσελόνα και τώρα... Clasico!
i

Οι πανηγυρισμοί των παικτών της Μπαρτσελόνα / © Glomex

Πήρε το θρίλερ με την Μπέτις στα πέναλτι η Μπαρτσελόνα και τώρα... Clasico!

Sportal newsroom 23:52 - 12.01.2023 / Ανανεώθηκε: 00:34 - 13.01.2023

Τα είδε όλα η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μπέτις, όμως κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ στη διαδικασία των πέναλτι (3-2) μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και το 2-2 της παράτασης. «Μάχη» με τη Ρεάλ για την κούπα.

Ζήλεψε τη Ρεάλ Μαδρίτης η Μπαρτσελόνα! Οι «μπλαουγκράνα» δεν κατάφεραν να «λυγίσουν» την Μπέτις στην κανονική διάρκεια (1-1), ούτε στην παράταση (2-2), αλλά το έκαναν στη διαδικασία των πέναλτι (3-2), όπως και η Ρεάλ Μαδρίτης χθες (11/1) κόντρα στη Βαλένθια.

Και τώρα οι δυο τους, με την κούπα του ισπανικού Σούπερ Καπ να κρίνεται στο Clasico, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή (15/1, 21:00).

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με τους «μπλαουγκράνα», όμως, να έχουν το πάνω χέρι και το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας. Μάλιστα, στο 23' άνοιξαν το σκορ με γκολ του Πέδρι, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR για οφσάιντ.

Στο 40ο λεπτό οι Καταλανοί βρήκαν ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα δια ποδός Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με το τέρμα τους αυτή τη φορά να μετράει κανονικά και το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Οι Ανδαλουσιάνοι δεν πέταξαν... λευκή πετσέτα ποτέ και ανταμείφθηκαν για αυτό, αφού στο 77ο λεπτό έφεραν το ματς στα ίσια (1-1) χάρη στο γκολ του Φεκίρ. Έπειτα από 4 λεπτά, η ομάδα του Τσάβι πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Λεβαντόφσκι, αλλά μετά από χρήση VAR ακυρώθηκε ως οφσαίντ, με αποτέλεσμα ο αγώνας να οδηγηθεί στην παράταση.

Εκεί οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν με το... καλημέρα, με τον Ανσού Φάτι να πετυχαίνει ένα ασύλληπτο γκολ στο 93ο λεπτό. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι απάντηση, όταν ο Μορόν με ένα εκπληκτικό τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 119' η Μπέτις έμεινε με 10 παίκτες, αφού ο Γκουαρδάδο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, όμως η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε στα λίγα λεπτά που απέμεναν και το ματς κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, ο Τερ Στέγκεν βγήκε μπροστά, αποκρούοντας τις εκτελέσεις των Χουάνμι και Γουίλιαμ Καρβάλιο. Λεβαντόφσκι, Κεσιέ, Φατί και Πέδρι έκαναν το καθήκον τους από την άσπρη βούλα και η Μπαρτσελόνα προκρίθηκε στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ.

Μπέτις: Μπράβο, Ρουϊμπάλ (79’ Σαμπαλί), Μιράνδα, Πετσέγια, Λουίζ Φελίπε, Ροντρίγκες (87’ Γουαρδάδο), Κανάλες (46’ Καρβάλιο), Ρόδρι (79’ Χουάνμι), Φεκίρ (91’ Μορόν), Λουίζ Ενρίκε, Ιγκλέσιας (67’ Γουίλιαν Ζοσέ).

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Άλμπα (78’ Κρίστενσεν), Σέρτζι Ρομπέρτο (78’ Αλόνσο), Πέδρι, Γκάβι (96’ Κεσί), Ντε Γιονγκ (63’ Μπούσκετς), Ραφίνια (88’ Φάτι), Ντεμπελέ (63’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι