Αδιανόητοι χαρακτηρισμοί των διοικούντων της Μπάρτσα κατά του Μέσι: «Είναι ορμονικός νάνος και αρουραίος των υπονόμων»
i

O Μπαρτομέου/©ΙΝΤΙΜΕ

Αδιανόητοι χαρακτηρισμοί των διοικούντων της Μπάρτσα κατά του Μέσι: «Είναι ορμονικός νάνος και αρουραίος των υπονόμων»

Πάνος Μαλακτάρης • 15:51 - 12.01.2023 / Ανανεώθηκε: 15:57 - 28.04.2023

Τα μηνύματα που αντάλλασσαν κατά την περίοδο της τελευταίας ανανέωσης συμβολαίου του Λίο πριν την αναχώρησή του είδαν το φως της δημοσιότητας και πραγματικά σοκάρουν.

Βρισκόμαστε στη χρονική περίοδο του Ιανουαρίου του 2021, πριν δύο δηλαδή χρόνια. Η El Mundo δημοσιοποιεί το προσφάτως ανανεωμένο συμβόλαιο του Μέσι, πυροδοτώντας άθελά της έναν «οχετό» σχολίων μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων Whatsapp που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των «μπλαουγκράνα». 

Ο πρόεδρος Γιόζεπ Μπαρτομέου, ο διευθύνων σύμβουλος Όσκαρ Γκράου, τα μέλη Ζόρντι Μόιξ, Οριόλ Τομάς και Δαυίδ Μπελβέρ, ο οικονομικός διευθυντής Πάντσο Σρέντερ και ο Χαβιέ Σομπρίνο, υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της ομάδας, είναι οι κύριοι συμμετέχοντες της συγκεκριμένης ομαδικής συνομιλίας. Αυτός ωστόσο που ξεχωρίζει με τη χυδαιολογία του δεν είναι άλλος από τον Γκόμεζ Πόντι, τον επικεφαλής τότε του νομικού τμήματος των Καταλανών. 

Ενώ σε ένα του μήνυμα ζητά από τον Μπαρτομέου να μην μειώσει το δικό του μισθό ή του φίλου του στην ομάδα, Λουίς Σουάρες, αναφέρει παράλληλα πως «οι περικοπές σε μισθούς άλλων παικτών είναι κάτι που πρέπει να προχωρήσει». Αλλά το παραλήρημά του, ακολούθησε στις 31 Ιανουαρίου 2021: «Μπάρτο (ο Μπαρτομέου), ειλικρινά, δε μπορεί να συνεχίσεις να είσαι τόσο καλός απέναντι σε αυτόν τον αρουραίο των υπονόμων. Το κλαμπ του τα έχει δώσει όλα κι αυτός (ο Μέσι) έχει αφιερώσει όλη του την ενέργεια στο να υποδεικνύει μεταγραφές, ανανεώσεις, σπόνσορες δικούς του κλπ. Πρέπει παράλληλα να υπολογίσουμε την ανανέωση του Σουάρες, του Ζόρντι Άλμπα και το ποσοστό από την ανανέωση του Ανσού Φατί. Ο Ροντρίγκο Μέσι ατζέντης? (ο αδερφός του Λίο) Αυτός δε ξέρει να γράψει το όνομά του και ο φίλος του είναι έμπορος ναρκωτικών»

Ενώ συνέχισε: «Πάνω απ' όλα, ο εκβιασμός και η αγένεια που έχει υποστεί η ομάδα και όσοι δουλεύουμε για αυτή από αυτόν τον ορμονικό νάνο που χρωστάει τη ζωή του στη Μπάρτσα»! Μια πραγματικά αήθης επίθεση, με χαρακτηρισμούς που σίγουρα δεν τον τιμούν. Ο δε Μπαρτομέου δεν απάντησε ενεργά, παρά σε κάποιο σημείο απλώς ανέφερε πως «πολλές φορές έχουμε ακούσει τον Λίο, όχι πάντα, αλλά πολλές φορές, και το συμβόλαιό του αν εξαιρέσουμε την πανδημία, ήταν βιώσιμο»

Όσο και αν η ευθύνη βαραίνει όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτό το διάλογο, σίγουρα ο Γκόμεζ Πόντι ξεχωρίζει με τον υπέρμετρα προσβλητικό λόγο του. Αντιδράσεις επ' αυτού έως τώρα, δεν έχουν υπάρξει.