Ο Σπαλέτι και ο «πόλεμος» με το PlayStation: «Οι παίκτες μου είναι εθισμένοι, δεν κοιμούνται τα βράδια για να παίζουν»

Λουτσιάνο Σπαλέτι

i

PrtScr

Ο Σπαλέτι και ο «πόλεμος» με το PlayStation: «Οι παίκτες μου είναι εθισμένοι, δεν κοιμούνται τα βράδια για να παίζουν»

Κώστας Τόπας 14:09 - 19.03.2024

Ο προπονητής της Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, παραπονέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως οι παίκτες του ξενυχτούν αργά το βράδυ χρησιμοποιώντας παίζοντας PlayStation, ενώ την επόμενη ημέρα έχουν αγώνα.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε ήδη προειδοποιήσει ότι δεν ήθελε τους παίκτες της εθνικής Ιταλίας να συνοδεύονται από κονσόλες PlayStation στα προπονητικά γήπεδα της ομάδας και στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ο προπονητής τόνισε για άλλη μια φορά ό,τι πιστεύει για τα βιντεοπαιχνίδια. 

Οπως τόνισε ο Σπαλέτι, υπήρχαν παίκτες που δεν κοιμήθηκαν πριν από το παιχνίδι με την Ουκρανία, τον τελευταίο προκριματικό αγώνα για το Euro 2024 (0-0).

«Δεν ανησυχείτε για το PlayStation; Έχουν δημιουργηθεί ακόμη και τηλεοπτικά προγράμματα, μεταξύ άλλων με πρώην παίκτες. Θεωρείτε σωστό ότι οι επαγγελματίες που φορούν την ιταλική φανέλα δεν κοιμούνται το βράδυ πριν από μια συνάντηση για να παίξουν βιντεοπαιχνίδια και τότε δεν δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό στο γήπεδο;», είπε ο τεχνικός της εθνικής Ιταλίας, όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

«Μπορείς να κρίνεις το επίπεδο ενός παίκτη όχι μόνο από τις δύο ώρες που περνάει στο γήπεδο, αλλά και από τις υπόλοιπες 22. Δεν θέλω να ξέρω τι κάνουν, αρκεί να κοιμηθούν μετά από μια συγκεκριμένη ώρα. Οι παίκτες έχουν ξυπνήσει μέχρι αργά πριν από το παιχνίδι με την Ουκρανία και αυτό, από την άποψή μου, δεν είναι καλό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο προπονητής εξήγησε πώς θα κυλήσουν τα πράγματα κατά τη διάρκεια του Euro 2024.

«Θα φτιάξουμε μια αίθουσα παιχνιδιών, την οποία όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν, γιατί είναι σημαντικό να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας και να περνάμε χρόνο μαζί. Ωστόσο, μετά τα μισά μεσάνυχτα όλοι πρέπει να πάνε στο δωμάτιό τους για ύπνο. Όχι, μου αρέσει όταν τα πράγματα γίνονται εθισμός. Δεν μπορεί να επηρεάσει το επάγγελμά σου. Όποιος θέλει να χάσει χρόνο να μην έρχεται στην εθνική ομάδα, ειδικά επειδή δεν έχει συμβόλαιο μαζί μας», είπε ο Σπαλέτι.

Σάλος στη Γερμανία με τη ροζ εμφάνιση της εθνικής: «Δεν είναι χρώμα για το ποδόσφαιρο»
EURO

13:16 - 19.03.2024

Σάλος στη Γερμανία με τη ροζ εμφάνιση της εθνικής: «Δεν είναι χρώμα για το ποδόσφαιρο»

Η εθνική Γερμανίας αποκάλυψε τις φανέλες της για το Euro 2024. Αν και εντός έδρας εμφάνιση παραμείνει παραδοσιακή, η δεύτερη είναι ροζ, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία, με φόντο τις πολιτικές συζητήσεις.

Η Ιταλία θα δώσει δύο φιλικά παιχνίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Πέμπτη (21/03) με τη Βενεζουέλα και την Κυριακή (24/03) με τον Ισημερινό.