Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Το σήκωσε για 20ή φορά στην ιστορία της

Σπόρτινγκ

i

© Sporting CP

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Το σήκωσε για 20ή φορά στην ιστορία της

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 08:15 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:42 - 19.05.2024

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επέστρεψε στον θρόνο της, μετά την ήττα της Μπενφίκα από τη Φαμαλικάο.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, δύο στροφές πριν το φινάλε της σεζόν!

Στο πλαίσιο της της 32ης αγωνιστικής, η ομάδα του Αμορίμ έκανε το καθήκον της κόντρα στην Πορτιμονένσε (3-0) δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ενώ ένα 24ωρο αργότερα επέστρεψε στον θρόνο της, καθώς η Μπενφίκα ηττήθηκε στην έδρα της Φαμαλικάο (2-0).

Τα «Λιοντάρια» της Λισαβόνας περίμεναν ένα «δώρο» από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και το... έλαβαν. Έτσι, η Σπόρτινγκ ξέφυγε στο +8 από τη δεύτερη θέση, φτάνοντας τους 84 πόντους.

Στις δύο εναπομείναντες αγωνιστικές, οι πρωταθλητές θα κοντραριστούν με την Εστορίλ, ενώ η φιέστα αναμένεται να πραγματοποιηθεί απέναντι στην Τσάβες.

«Συνεχίζει τις προσπάθειες για την απόκτηση του Ιωαννίδη η Σπόρτινγκ, 20 εκατομμύρια ζητά ο Παναθηναϊκός»

Τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών κλαμπ έχει μαγνητίσει ο Φώτης Ιωαννίδης. Ανάμεσα σε αυτά κι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σύμφωνα με την «A Bola» τα «λιοντάρια» εξακολουθούν να έχουν στην κορυφή της λίστας των επιθετικών τον 24χρονο φορ του Παναθηναϊκού και μάλιστα έχουν εντείνει την πίεση τους για την απόκτηση του.

Το εν λόγω δημοσίευμα αναγράφει πως οι αξιώσεις του «τριφυλλιού» είναι στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή η Σπόρτινγκ μπορεί να προσφέρει στον Ιωαννίδη πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο διεθνής επιθετικός «θέλει μία νέα περιπέτεια και βλέπει τη Σπόρτινγκ ως έναν καλό προορισμό για την καριέρα του».

Να σημειώσουμε ότι η «A bola» έγραφε πριν από μερικές μέρες ότι η Σπόρτινγκ επιθυμεί την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη ακόμα και αν ο Γιόκερες παραμείνει στη Λισαβόνα.

Προηγούμενο δημοσίευμα της «A Bola» αναφέρει ότι η διοίκηση της Σπόρτινγκ σκέφτεται να κάνει κίνηση για την απόκτηση του Ιωαννίδη, ως μια απόδειξη πως θέλει να ενισχύσει το ρόστερ της με απώτερο σκοπό να πείσει τον Ρούμπεν Αμορίμ να παραμείνει στον πάγκο της και να μην πεισθεί να κάνει το επόμενο βήμα πηγαίνοντας σε μια από τις πολλές ομάδες από την Ευρώπη που φαίνεται νατον θέλουν στον πάγκο τους.