Σπουδαία νέα για τον ΠΑΟΚ: Στον Άγιαξ ο Άκπομ και με το «10» στη φανέλα - Το ποσό που παίρνουν οι Θεσσαλονικείς

Τσούμπα Άκπομ

i

©printscreen

Σπουδαία νέα για τον ΠΑΟΚ: Στον Άγιαξ ο Άκπομ και με το «10» στη φανέλα - Το ποσό που παίρνουν οι Θεσσαλονικείς

Κωνσταντίνος Ζήκος 18:48 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 16.08.2023

Την απόκτηση του Τσούμπα Άκπομ ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο Άγιαξ, με τον 27χρονο Άγγλο επιθετικό να υπογράφει συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2028 και να παίρνει τη φανέλα με το νούμερο 10.

Παίκτης του Άγιαξ είναι και επίσημα ο Τσούμπα Άκπομ, όπως ανακοίνωσε η Ολλανδική ομάδα, μέσω των επίσημων λογαριασμών της. Το κόστος της μεταγραφής του από την Μίντλεσμπρο φτάνει τα 12,3 εκατομμύρια ευρώ, που όμως με κάποια μπόνους, μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 14 εκατομμύρια. Στον «Αίαντα», θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 10, που έμεινε φέτος ελεύθερο, μετά την αποχώρηση του Ντούσαν Τάντιτς για τη Φενέρμπαχτσε.

Φυσικά, είναι γνωστός και από το πέρασμα του από την Ελλάδα, όταν και αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να «κινούνται έξυπνα» όσον αφορά τη περίπτωση του. Έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες του, πέρα από τα 3 εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν, παραχωρώντας τον στη Μίντλεσμπρο, συμπεριέλαβαν στη συμφωνία και ποσοστό μεταπώλησης, της τάξης του 10%. Έτσι, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να λάβει περίπου 1,2 εκατομμύρια ευρώ από τη συγκεκριμένη μεταγραφή.

Στην Μίντλεσμπρο, πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, τόσο μάλιστα που τον έχρισαν πρώτο σκόρερ της Championship, αλλά και κορυφαίο ποδοσφαιριστή της σεζόν του πρωταθλήματος. Την σεζόν 2022-2023, κατέγραψε 42 συμμετοχές συνολικά και σκόραρε 29 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, παίρνοντας έτσι το «εισιτήριο» για την μεγάλη αυτή μεταγραφή.

Μπίσεσβαρ για Άκπομ: «Στον ΠΑΟΚ έμαθε να παίζει με άνδρες - Ήθελε να γίνεται πάντα καλύτερος»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:31 - 15.08.2023

Μπίσεσβαρ για Άκπομ: «Στον ΠΑΟΚ έμαθε να παίζει με άνδρες - Ήθελε να γίνεται πάντα καλύτερος»

Με αφορμή τη μεταγραφή του Άκπομ στον Άγιαξ η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ώρες, ο πρώην συμπαίκτης του στον ΠΑΟΚ Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

Φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ 131 φορές, καταγράφοντας 29 γκολ και 13 ασίστ. Έπαιξε μαζί του και σε ομίλους του UEFA Europa League, αλλά και σε προκριματικά, τόσο του Εuropa, όσο και του Champions League