Στα «μαχαίρια» Κασίγιας και Πικέ: «Κάνατε τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου» (vids)

Ζεράρ Πικέ & Ικέρ Κασίγιας

i

Ζεράρ Πικέ & Ικέρ Κασίγιας/PrtScr

Στα «μαχαίρια» Κασίγιας και Πικέ: «Κάνατε τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου» (vids)

Κώστας Τόπας 14:26 - 21.02.2023

Ζεράρ Πικέ και Ίκερ Κασίγιας ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση, μετά το γεγονός ότι θυμήθηκαν τα παλιά ντέρμπι μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Ζεράρ Πικέ και Ίκερ Κασίγιας ήταν επί χρόνια συμπαίκτες στην εθνική Ισπανίας, πανηγυρίζοντας μαζί την κατάκτηση και του Euro αλλά και του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, σε συλλογικό επίπεδο ήταν... μισητοί αντίπαλοι, καθώς ο πρώτος αγωνιζόταν για την Μπαρτσελόνα και ο δεύτερος για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης. Οπως είναι λογικοί οι μονομαχίες που έδωσαν οι δυο τους στο χορτάρι ήταν πολλές.

Σήμερα τόσο ο Πικέ όσο και ο Κασίγιας έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ωστόσο ουδέποτε έκρυψαν τα συναισθήματά τους για τις ομάδες τους. Οι δύο παλαίμαχοι παίκτες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στην Ισπανία κλήθηκαν να μιλήσουν για το σκάνδαλο που έχει έρθει στο φως και αφορά την υπόθεση δωροδοκίας διαιτητή από τους «μπλαουγκράνα».

Οι δύο άνδρες μάλιστα ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση, με τον Ικέρ Κασίγιας να μην αφήνει τίποτα αναπάντητο ρίχνοντας παράλληλα τα καρφιά του για περιπτώσεις που κατά εκείνον η Μπαρτσελόνα προχώρησε σε ποδοσφαιρικές… κλοπές.

«Εσείς παιδιά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μη μιλάτε. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες κλοπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου!» ανέφερε χαρακτηριστικά και έβαλε… φωτιά στη συζήτηση.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν πάντα η ομάδα που ωφελούνταν περισσότερο από τους διαιτητές», του απάντησε ο Πικέ, με τον Κασίγιας να του αναφέρει στη συνέχεια: 

«Όχι, όχι. Μια ομάδα δεν πήρε πέναλτι ή κόκκινη κάρτα σε δύο χρόνια. Οι αντίπαλοι δεν έφτασαν ποτέ στην περιοχή όταν παίζατε το τίκι-τάκα;», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην διεθνής πορτιέρε, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον περίφημο ημιτελικό του Champions League το 2009 μεταξύ Τσέλσι και τη Μπαρτσελόνα στο «Στάμφορντ Μπρίτζ». Τότε που οι Καταλανοί είχαν αρκετά υπέρ τους σφυρίγματα και τελικά πήραν την πρόκριση χάρη στο «χρυσό» γκολ του Ινιέστα στις καθυστερήσεις.