Σε δεινή θέση ο Στάικος: «Θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα»

Θανάσης Στάικος

i

©Intime

Σε δεινή θέση ο Στάικος: «Θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 23:25 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:33 - 05.11.2023

Μετά τη λήξη του ματς ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλο, ο Θανάσης Στάικος κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα της ομάδας του αλλά και το μέλλον του.

ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος κοντραρίστηκαν στους «Ζωσιμάδες» σε ένα ματς που τα είχε σχεδόν όλα.

Οι Ηπειρώτες πήραν το προβάδισμα στο 50ο λεπτό με γκολάρα του Κιάκου, ωστόσο το σύνολο του Κώστα Μπράτσου έφερε το ματς στα ίσα στο 73ο λεπτό με γκολ του Κόμπα (1-1) κι έτσι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Μετά τη λήξη του ματς, ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα Θανάσης Στάικος αποκάλυψε πως σύντομα θα υπάρξει συνάντηση με τη διοίκηση της ομάδας προκειμένου να παρθούν αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του στον σύλλογο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Ήταν ένα παιχνίδι που το θέλαμε πολύ, θέλαμε τη νίκη γιατί εδώ και αρκετό διάστημα ερχόμασταν από σερί ηττών. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αν και φτάσαμε κοντά. Δεν θέλω να αναλύσω πάρα πολύ το παιχνίδι. Άλλωστε σημασία έχει η πορεία της ομάδας, τα αποτελέσματα και οι βαθμοί.

Σίγουρα είναι μία δύσκολη στιγμή, είναι μία περίοδος που η ομάδας μας δεν έχει τα αποτελέσματα που επιθυμούμε όλοι. Φυσικά στο παρελθόν έχει δείξει αυτή η ομάδα ότι καταφέρνει και επιστρέφει πάντα και παίρνει στο τέλος αυτό που δικαιούται».

Για το ότι έγινε μοιρασμένο ματς στο α’ ημίχρονο, αλλά γυρίζει ο ΠΑΣ πίσω μετά το γκολ: «Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αλλά θεωρώ ότι είχαμε προβλήματα που δεν φάνηκαν με ευκαιρίες του αντιπάλου. Κάναμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές και το ισορροπήσαμε. Στο β’ ήμασταν πιο απειλητικοί, δείχναμε ότι θα δημιουργήσουμε συνθήκες κι έτσι πετύχαμε ένα τέρμα. 

Δεν γυρίσαμε αμέσως πίσω, απλά το ένστικτο των παικτών όταν προέρχεσαι από συνεχόμενες ήττες λειτούργησε έτσι ώστε έκαναν κάποια μέτρα πίσω για να διαφυλάξουν το αποτέλεσμα. Δεν είχαμε απειληθεί, παρά μόνο από δύο στατικές φάσεις. Δεχτήκαμε γκολ πάλι από όχι και τόσο ικανό παίκτη στο ψηλό παιχνίδι. Το να το αναλύσουμε και πολύ… Θέλαμε τη νίκη, θα μπορούσαμε να πούμε πολλά, αλλά όταν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό, οι αναλύσεις μπορούν να έχουν μάκρος».

Για τη δήλωση που έκανε ο Κόλμαν όταν υπέβαλε την παραίτησή του από τον Ατρόμητο και αν αισθάνεται ότι εμπνέει τους παίκτες: «Σίγουρα θεωρώ ότι μπορώ να τους εμπνεύσω. Το δείξαμε και πέρυσι που είχαμε μία παρόμοια κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να βλέπουμε που βρίσκεται η ομάδα κι επειδή η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους, ασφαλώς κάποια πράγματα θα μου επιτρέψετε να τα πω κατ’ ιδίαν με τη διοίκηση και να είστε σίγουροι ότι θα γίνει το καλύτερο για τον σύλλογο».

Για το αν υπάρχει στη σκέψη του παραίτηση: «Απάντησα, ότι θα μιλήσω με τη διοίκηση και θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα, θα παρθούν οι καλύτερες αποφάσεις».

Για το αν με βάση την εικόνα που έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα δικαιούται κάτι περισσότερο από τη θέση που είναι: «Τώρα αν μετρήσουμε τις αγωνιστικές ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματά του, γιατί είναι υποκειμενικά. Ναι, πιστεύω ότι στο τέλος θα πάρει η ομάδα αυτό που δικαιούται, την παραμονή».

Για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη που προσφέρει στους παίκτες, αλλά και το αν θα ζητηθεί ενίσχυση από τη διοίκηση: «Το ότι εμπιστεύομαι πολύ τους ποδοσφαιριστές, τους εκτιμώ και τους στηρίζω το έχετε δει. Δεν ανέφερα όμως ποτέ αν είναι καλοί, πολύ καλοί, μέτριοι

Όταν μία ομάδα έχει την πορεία που έχουμε εμείς μέχρι τώρα, σίγουρα έχουν γίνει λάθη και πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο. Όντως στην επόμενη μεταγραφική περίοδο πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Και ίσως να συνεχιστεί και το επόμενο καλοκαίρι, αλλά μιλάμε για το τώρα. Μέχρι τη διακοπή υπάρχουν ακόμα σημαντικά και δύσκολα ματς που αυτοί οι παίκτες θα κληθούν να τα φέρουν εις πέρας. 

Δεν είναι ότι δεν λέω κάτι για να προστατεύσω τη διοίκηση. Μ’ αρέσει η ενότητα. Σίγουρα υπάρχουν λάθη, πρέπει να γίνουν προσθαφαιρέσεις, θα μιλήσω με τη διοίκηση και πιστεύω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα θα γίνει».

Για το ότι δεν αισθάνονται πίεση οι παίκτες από τον ίδιο και θεωρούν ότι όλα είναι καλά: «Όλα καλά δεν είναι γιατί δεν έχουμε καλή πορεία. Έτσι είναι η δουλειά μας.

Για τους παίκτες τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση, χωρίς παράγοντες, διαιτητές, προπονητές και δημοσιογράφους δεν υπάρχει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όμως χωρίς παίκτες δεν υπάρχει καν ποδόσφαιρο, γι’ αυτό να είμαστε όλοι προσεκτικοί με τους ποδοσφαιριστές. Λάθη έχουν γίνει, θα πρέπει να διορθωθούν και να δούμε τι δεν σχεδιάσαμε καλά για να είναι η ομάδα ανταγωνιστικότερη και να φτάσει εκεί που αξίζει. Θα έχω συνάντηση και συνομιλία με τη διοίκηση κι εκεί θα γίνει το καλύτερο δυνατό».

Για τα 6 ματς που απομένουν ως το τέλος του 2023 και τι μπορεί να γίνει για να ανακοπεί ο κατήφορος: «Προπόνηση, σκληρή δουλειά και να τονώσουμε το ηθικό και την πίστη των ποδοσφαιριστών σ’ αυτό που κάνουν. Δεν υπάρχει άλλο γιατρικό».

Για το αν θα γίνει σήμερα η συνάντηση με τη διοίκηση: «Θα γίνει άμεσα, δεν μπορώ να το ορίσω ακριβώς».

Sportal Sunday Live με Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και ρεπορτάζ για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!