Στέφανος Τζίμας: Ένας αριστούχος ρέκορντμαν του ΠΑΟΚ

Στέφανος Τζίμας

i

Στέφανος Τζίμας/©intime

Στέφανος Τζίμας: Ένας αριστούχος ρέκορντμαν του ΠΑΟΚ

Μάνος Τσαλγατίδης 12:49 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 06.03.2023

Το όνομα του Στέφανου Τζίμα του ΠΑΟΚ συζητιέται πλέον σε όλη την Ελλάδα.

Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο ο Στέφανος Τζίμας πιθανότατα βρίσκεται στο θρανίο σημειώνοντας κάτι στο σχολικό του τετράδιο. Μακάρι να είναι η ώρα των μαθηματικών που είναι η δεύτερη αγαπημένη του μετά τη γυμναστική προφανώς. Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής είναι το talk of the country από το βράδυ της Κυριακής 5/3.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου τον έριξε στο παιχνίδι με τον Ιωνικό στο 71ο λεπτό και ο μικρός 19 λεπτά σκόραρε ένα σεντερφορίσιο γκολ. Αυτό το γκολ μάλιστα τον έκανε τον νεότερο σκόρερ του Δικεφάλου, αφού έσπασε το ρεκόρ του Γιώργου Κούδα!

Πρόκειται για τον μοναδικό ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στη φετινή Super League, που είναι γεννημένος το 2006 και προφανώς και ο μοναδικός που βρήκε δίχτυα. Στον ΠΑΟΚ η αλήθεια είναι πως περίμεναν καρτερικά την εξέλιξη του Τζίμα, όπως και με τον Κωνσταντέλια, έτσι και με τον νεαρό φορ οι υπεύθυνοι των «ασπρόμαυρων» τμημάτων υποδομής ήταν σίγουροι πως αυτό το παιδί έχει όλα τα φόντα για να κάνει μεγάλη καριέρα.

Το εντυπωσιακό με τον Τζίμα είναι πως πρόκειται για ένα παιδί που φέτος ξεκίνησε τη σεζόν όντας ποδοσφαιριστής της Κ17, στη συνέχεια η πρόοδος του τον ανέβασε στην Κ19 εκεί έκανε πράματα και θάματα με αποτέλεσμα να... προαχθεί στον ΠΑΟΚ Β! Λίγο η ανάγκη, λίγο το μεγάλο ταλέντο που κουβαλά μέσα του, στα τέλη του 2023 του άνοιξαν την πόρτα για τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας.

Στέφανος Τζίμας: Ο πρώτος ποδοσφαιριστής του 2006 που αγωνίζεται στη Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:14 - 28.02.2023

Στέφανος Τζίμας: Ο πρώτος ποδοσφαιριστής του 2006 που αγωνίζεται στη Super League

Με τη συμμετοχή του στην αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο (25/2), ο Στέφανος Τζίμας έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που είναι γεννημένος το 2006 και συμμετείχε στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας.

Λουτσέσκου και Μπότο από το πρώτο άγγιγμα του 17χρονου με τη μπάλα έμειναν... γοητευμένοι από αυτόν. Ωστόσο, πρόκειται για ένα παιδί, που έχει ακόμα αρκετά πράγματα να μάθει γύρω από το ποδόσφαιρο και ο προπονητής του ΠΑΟΚ το γνωρίζει. Άλλωστε το χαμόγελο του Ρουμάνου τεχνικού μετά το τέρμα που πέτυχε ο Τζίμας τα είπε όλα.

Όσοι γνωρίζουν τον Τζίμα μιλούν για έναν πολλά υποσχόμενο σέντερ φορ, με σωματικά προσόντα και δύναμη, με ευφυία, καλή τεχνική και έφεση στο γκολ.

Στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία σε κάθε ηλικιακή ομάδα στην οποία αγωνιζόταν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι προσγειωμένος. Άξιο αναφοράς είναι πως πρόκειται για έναν αριστούχο μαθητή, πράγμα σπάνιο, αφού συνήθως όταν... συγκρούονται σχολείο και ποδόσφαιρο οι περισσότεροι αθλητές δεν μπορούν να βρουν ισορροπία ανάμεσα στα δύο.

Σημαντικό είναι και το γεγονός πως έχει περάσει από όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων, εκτός φυσικά από Ελπίδων και αντρική ομάδα ακόμη και μάλιστα ήταν και είναι αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.