Ο Ζίβκοβιτς σκοράρει λίγο, αλλά το κάνει υπέροχα

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

i

© Intime

Ο Ζίβκοβιτς σκοράρει λίγο, αλλά το κάνει υπέροχα

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:11 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:31 - 06.03.2023

Το απίθανο γκολ του Ζίβκοβιτς με τον Ιωνικό, η σπανιότητα στο σκοράρισμα τη φετινή σεζόν και ο εντυπωσιακός τρόπος του κάθε γκολ.

Στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό και στην εύκολη νίκη του «Δικεφάλου» με 6-0, αυτός που τράβηξε τα βλέμματα χάρη στην εντυπωσιακή λόμπα που επιχείρησε, ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο Σέρβος εξτρέμ πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας στο 30ο λεπτό, το οποίο ήταν και το πιο εντυπωσιακό απ΄ όλα. Συγκεκριμένα, ο σκόρερ των «ασπρόμαυρων» υποδέχτηκε τη μπάλα από την πάσα του Νάρεϊ και με μία απίθανη λόμπα «κρέμασε» τον Χουτεσίώτη, με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του «Δικεφάλου» από το πρώτο κιόλας μισάωρο.

Γενικότερα, η αγωνιστική εικόνα του Σέρβου καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς θύμισε τον παλιό καλό Ζίβκοβιτς, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ της ομάδας.

Αυτό ήταν μόλις το τέταρτο γκολ του Σέρβου τη φετινή σεζόν με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, με τον εξτρέμ του ΠΑΟΚ να έχει καταφέρει ένα αξιοσημείωτο στατιστικό, καθώς και τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει φέτος ήταν σπάνιας ομορφιάς.

Η αρχή έγινε στις 13/11 και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Βόλο για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος και τελευταία του πρώτου γύρου. Στο συγκεκριμένο ματς, ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα με 3-0. Στο 30ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς έκανε το 2-0 με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Έπειτα από μία σέντρα του Ράφα Σοάρες από τα αριστερά, ο Σέρβος ποδοσφαιριστής πήρε το ριμπάουντ και επιχείρησε το γυριστό σουτ με το καλό του πόδι το αριστερό και χωρίς να έχει ορατότητα στην εστία του Κότνικ, πετυχαίνοντας έτσι ένα από τα ομορφότερα γκολ του πρωταθλήματος.

Το επόμενο γκολ για τον έξτρεμ του ΠΑΟΚ ήρθε σχεδόν δύο μήνες αργότερα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ταξίδεψε στη Φθιώτιδα για να αντιμετωπίσει την ομάδα του Σάββα Παντελίδη για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Super League

Οι «Θεσσαλονικείς» πήραν τη νίκη με 0-3, με τον 26χρονο επιθετικό να πετυχαίνει το τρίτο γκολ έπειτα από μία εξαιρετική συνεργασία όλης της ομάδας, που θύμισε το «tiki taka» της Μπαρτσελόνας επί εποχές Γκουαρδιόλα…

Πιο αναλυτικά, ο Νάρεϊ συνδυάστηκε εξαιρετικά και με εντυπωσιακό τρόπο με τον Κωνσταντέλια και τον Αουγκούστο, ενώ στη συνέχεια της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Ζίβκοβιτς έπειτα από ασίστ του Λύρατζη, με τον Σέρβο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σαράνοφ.

Το πιο σημαντικό αλλά εξίσου όμορφο γκολ του Ζίβκοβιτς τη φετινή σεζόν, ήρθε στις 22/1 και στην «απόδραση» του ΠΑΟΚ από την Λεωφόρο με 0-3 κόντρα στον Παναθηναϊκό, για την 19η αγωνιστική. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, η ισοπεδωτική εμφάνιση του «Δικέφαλου του Βορρά» δεν άφησε πολλά περιθώρια στους «πράσινους», με αποτέλεσμα να έρθει αυτή η μεγάλη νίκη. 

Η ομάδα του Ρουμάνου τεχνικού πήρε το προβάδισμα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ενώ ο Ζίβκοβιτς διπλασίασε τα τέρματα 13 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, παγώνοντας έτσι το «Απόστολος Νικολαΐδης». Με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, ο Νάρεϊ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά για τον Νέλσον Ολιβέιρα ο οποίος συνεργάστηκε με τον «Ντέλια», με τον τελευταίο να στρώνει εξαιρετικά στον Ζίβκοβιτς για το δεύτερο γκολ της ομάδας. Ο υπέροχος συνδυασμός των ποδοσφαιριστών χάρισε στον «Δικέφαλο» ένα φοβερό γκολ, το οποίο έδωσε ισχυρό προβάδισμα για τη νίκη στο μεγάλο ντέρμπι.

Το τελευταίο γκολ του «Ζίλε» ήταν στην χθεσινή αναμέτρηση (5/3) με τον Ιωνικό, το οποίο θα μπει κατά πάσα πιθανότατα στις υποψηφιότητες για το καλύτερο της σεζόν, μαζί με τις υπόλοιπες «εμπνεύσεις» του Σέρβου.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2020, ενώ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα έχει πετύχει 25 γκολ κι έχει μοιράσει 23 ασίστ σε 127 συμμετοχές.

Ο 26χρονος άσος αποτελεί μία σταθερά για την επίθεση του Δικεφάλου την τελευταία τριετία, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να πιστεύει αρκετά στις ικανότητές του.