Το απίστευτο σόου του Τζίμα με την εθνική και το επόμενο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ (vids)

Στέφανος Τζίμας

i

©Intime

Το απίστευτο σόου του Τζίμα με την εθνική και το επόμενο πρότζεκτ του ΠΑΟΚ (vids)

Κώστας Τόπας 10:54 - 05.07.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 05.07.2023

Ο Στέφανος Τζίμας μπορεί να μην πήρε φανέλα βασικού με την εθνική U19 κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Νορβηγίας, αλλά όταν μπήκε, άλλαξε όλο το παιχνίδι κι απέδειξε ότι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της γενιάς του.

Ο Στέφανος Τζίμας, το next big thing του ΠΑΟΚ «συστήθηκε» τη φετινή σεζόν στον αγώνα με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες. Εκτοτε έχει κεντρίσει τα βλέμματα πάνω του χάρη στο ταλέντο που διαθέτει. Εκτιμάται ότι είναι κορυφαίος επιθετικός στην ηλικία του και οι προσδοκίες των ανθρώπων του «Δικεφάλου του Βορρά» για αυτόν είναι τεράστιες. Δεν είναι τυχαίο ότι ομάδες από το εξωτερικό, με κορυφαία εξ αυτών τη Μίλαν έχουν στείλει σκάουτερ στην Ελλάδα για να τον παρακολουθήσουν σε παιχνίδια.

Το ρεκόρ και ο Κούδας

Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Τζίμας πρωταγωνίστησε στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League, καθώς τότε έγραψε ιστορία χάρη στο γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Έλληνας φορ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας που σκοράρει σε αγώνα πρωταθλήματος, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τον Γιώργο Κούδα, ο οποίος κατείχε αυτό το ρεκόρ από το 1959.

«Πήδηξα από τον καναπέ στο σπίτι μόλις έβαλε το γκολ. Ο παίκτης αυτός θα σπάσει το ρεκόρ του Κούδα, να μην είμαι περήφανος; Εγώ 17 ετών και 4 μηνών περίπου είχα βάλει το πρώτο μου γκολ μετά από 4 μήνες που ξεκίνησα. Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε χθες. Θα πρέπει πάντα να έχουμε στον νου μας ότι έχουμε ταλέντα, παιδιά, που μπορούν να πλαισιώσουν την πρώτη ομάδα, παιδιά με DNA ΠΑΟΚ. Είναι γέννημα θρέμμα ΠΑΟΚ. Είμαι χαρούμενος που αυτήν τη χρονιά έπαιξαν παιδιά και θα παίξουν και άλλα, θα πρέπει να κλείσουν τ' αυτιά τους στις σειρήνες και να δουλεύουν, ν' αγαπάνε αυτό που κάνουν και να μην βλέπουν τα εκατομμύρια που βομβαρδίζουν κάθε φορά μόλις βλέπουν ένα ταλέντο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Μεγαλέξανδρος» της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη φροντίσει να του δώσει νέο συμβόλαιο, με πολύ καλές αποδοχές για ένα παιδί 17 ετών, που θα τον κρατήσει στην Τούμπα τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο του 2025. Και με αυτό το συμβόλαιο, στο οποίο δεν έχει προσδιοριστεί ρήτρα για την εξαγορά των δικαιωμάτων του, τού έδειξε ότι πλέον λογίζεται ως ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας. Αλλωστε και ο Ράζβαν Λουτσέσκου υπολογίζει τον νεαρό επιθετικό για την αιχμή του δόρατος, ενόψει της νέας σεζόν, ειδικά μετά την αποχώρηση του Νέλσον Ολιβέιρα από το «ασπρόμαυρο» ρόστερ.

Το απίστευτο show με την εθνική

Την Τρίτη (04/07) η Εθνική U19 πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο πέτυχε τέσσερα γκολ, όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 5-4 από την Νορβηγία U19 στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Euro U19. Στην εν λόγω αναμέτρηση, ο Στέφανος Τζίμας δεν πήρε φανέλα βασικού και πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο.

Σε 45 λεπτά ο 17χρονος επιθετικός σκόραρε δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. 

Ο Τζίμας μετά το ματς με τη Νορβηγία στάθηκε στα εύκολα λάθη του πρώτου μέρους, ενώ τόνισε πως στα επόμενα δύο παιχνίδια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα τα δώσει όλα. Όσο για τον ίδιο, δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος με τη εμφάνισή του.