Στην ισοπαλία έμεινε η Μονακό κόντρα στη Ναντ - Νίκη παραμονής για Οσέρ

Χαμένη ευκαιρία Μπεν Γιεντέρ

i

©Twitter

Στην ισοπαλία έμεινε η Μονακό κόντρα στη Ναντ - Νίκη παραμονής για Οσέρ

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:59 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:51 - 10.04.2023

Η Μονακό αναδείχθηκε ισόπαλη εκτός έδρας κόντρα στη Ναντ με 2-2, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Ligue 1, παραμένοντας στη μάχη του πρωταθλήματος. Σημαντικό βήμα παραμονής στο γαλλικό πρωτάθλημα έκανε η Οσέρ.

Η Μονακό αναδείχθηκε ισόπαλη κόντρα στη Ναντ εκτός έδρας με 2-2, για την 30η αγωνιστική της Ligue 1, μένοντας στη 4η θέση του γαλλικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Φιλίπ Κλεμέντ μπήκε δυναμικά στον αγώνα πετυχαίνοντας γκολ στο 21' με τον Ντισασί. Μετά από εννιά λεπτά οι Μονεγάσκοι πέτυχαν ένα παράξενο τέρμα, αφού ο Έλιοτ Ματάτσο χρησιμοποίησε το σώμα του για να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από την εκτέλεση κόρνερ του Ενρίκε. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 2-0. 

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ήταν τελείως διαφορετικό, καθώς η Ναντ επέστρεψε για τα καλά στο ματς. Στο 65' ο Μοχάμεντ σηκώθηκε ψηλότερα μέσα στην περιοχή για να πάρει την μπάλα μετά από την τέλεια εκτέλεση κόρνερ του Μπλας. Η κεφαλιά του ήταν επίσης ακριβής, καταλήγοντας κατευθείαν στα δίχτυα του Νόμπελ. Δεν σταμάτησαν να πιέζουν οι γηπεδούχοι, με αποτέλεσμα να βρουν και δεύτερο γκολ. Στο 78' ο Μέρλιν βρήκε τον Μπλας με μια τέλεια σέντρα και αυτός δεν είχε κανένα πρόβλημα να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα (2-2).   

Η Οσέρ επικράτησε εκτός έδρας κόντρα στην Αζαξιό με 3-0, ξεφεύγοντας από την ζώνη του υποβιβασμού. Από το πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις διαθέσεις τους, καθώς μόλις στο 3' και στο 6' η Οσέρ σκόραρε δύο γρήγορα γκολ στην αναμέτρηση με τους Τουρέ και Νούνο Ντα Κόστα. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος του παιχνιδιού η ομάδα του Kρίστοφερ Πελισιέ πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 45+2' με τον Αλφόνσε

Σε ένα άλλο παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια στιγμή η Τουλούζ πήρε μία πολύ σημαντική νίκη εκτός έδρας επί της Μονπελιέ με 2-1, ανεβαίνοντας στην 12η θέση της Ligue 1. Το πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης ήταν ισορροπημένο και για τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τον ρυθμό τους στον αγώνα και στο 31' σκόραραν με τον Νταλινγκά. Στο δεύτερο μέρος πέτυχε και δεύτερο τέρμα η ομάδα της Τουλούζης στο 85' με τον Σαϊμπί, αλλά η απάντηση ήρθε γρήγορα για τους γηπεδούχους μετά από τρία λεπτά με τον Βαχί, ο οποίος μείωσε το σκορ σε 1-2. 

Η Ρεμς αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με 1-1 κόντρα στη Μπρσετ. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν. Μόλις στο 6' ο Πιερ Λι Μελού έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Μπρεστ θα έφευγε με τους τρεις βαθμούς οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 90+1' με τον Μπαλογκάν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. 

Η Κλερμόν πήρε ένα μεγάλο «διπλό» κόντρα στη Τρουά με 2-0, ανεβαίνοντας στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 40 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά στην αναμέτρηση, πετυχαίνοντας δύο τέρματα (27',30') με τους Σαράσεβιτς και Γκαστιέν. Χωρίς καμία άλλη αξιόλογη φάση ολοκληρώθηκε το παιχνίδι με το σκορ να παραμένει μέχρι το τέλος του αγώνα στο 1-1.