Στο σπίτι της, μ' όλη την... οικογένεια της μαζεμένη, η ΑΕΚ γιόρτασε τα πιο σημαδιακά γενέθλια

Στο σπίτι της, μ' όλη την... οικογένεια της μαζεμένη, η ΑΕΚ γιόρτασε τα πιο σημαδιακά γενέθλια

Κώστας Τσίλης 19:53 - 13.04.2024 / Ανανεώθηκε: 02:17 - 16.05.2024

Με χιλιάδες κόσμο να πλημμυρίζει από νωρίς τη Νέα Φιλαδέλφεια, μ' όλη την ομάδα παρούσα, με μεγάλες δόξες του παρελθόντος, με αερόστατο και με τούρτα, η ΑΕΚ γιόρτασε τα 100α της γενέθλια

Η ΑΕΚ έχει μπει ήδη από πέρυσι ξανά στο δικό της σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι εν ενεργεία νταμπλούχος και κυνηγάει και το φετινό πρωτάθλημα. Έχει ισχυρή διοίκηση, έχει έναν προπονητή που όταν ακούγεται το όνομα του, σείεται το γήπεδο. Η ΑΕΚ στα καλύτερα της, δεν θα μπορούσε να μην γιορτάσει με την ψυχή της, τα σημαδιακά 100ά της γενέθλια.

Μπορεί το αερόστατο, λόγω των ισχυρών ανέμων, να μην απογειώθηκε για να ταξιδέψει, αλλά για να φτάσει μόνο στο ύψος των κερκίδων. Όμως και αυτό δεν είναι πολύ μακριά από το dna μια ομάδας που έχει περάσει πολλά, έχει ταλαιπωρηθεί πολύ και έχει προπονηθεί στα δύσκολα και στα στραβά. Για να τα ξεπερνάει όλα. Ακόμα και αυτό άλλωστε, ο κόσμος που γέμισε τη Νέα Φιλαδέλφεια, το απόλαυσε. Άλλωστε τίποτα δεν θα μπορούσε να χαλάσει αυτή την γιορτή.

Μια γιορτή που έφερε από πολύ νωρίς χιλιάδες κόσμο πέριξ του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας. Μια γιορτή από την οποία δεν έλειψε ούτε ο Ματίας Αλμέιδα και οι παίκτες του, παρόλο που αύριο έχουν κανονικά παιχνίδια πρωταθλήματος. Όμως ο κόσμος θα το απαιτούσε έτσι κι αλλιώς δια βοής, να είναι παρόντες προπονητές και παίκτες. Όπως απαίτησε να μιλήσει ο Αλμέιδα, να μιλήσει και ο Μάνταλος.

Μια γιορτή που όλες οι μεγάλες δόξες της ΑΕΚ ήταν εκεί. Ακόμα και κάποιοι που είχαν πολύ καιρό να βρεθούν στης Φιλαδέλφειας τα μέρη. Μια γιορτή που είχε μήνυμα βαθιά συναισθηματικό αλλά και δυνατό από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Μια γιορτή που φυσικά και είχε τούρτα γενεθλίων, τα κεράκια της οποίες ανέλαβε να σβήσει ο Αλμέιδα μαζί με τους παίκτες του.

Μια γιορτή που είχε διάθεση, είχε και παλμό, με τον κόσμο να μην σταματά το δυνατό τραγούδι, ακόμα και όταν περίμενε αυτούς τους περιβόητους ανέμους για να πέσουν, προκειμένου να απογειωθεί το αερόστατο. Μια γιορτή που σίγουρα όσοι την έζησαν, δύσκολα θα την ξεχάσουν. Κυρίως για την αύρα αλλά και την ενότητα που έβγαλε ομάδα και κόσμος.