Για το σερί η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ - Mάχη με φόντο τα playoffs ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο

ΟΦΗ - ΑΕΚ

i

©intime

Για το σερί η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ - Mάχη με φόντο τα playoffs ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο

Γιάννης Λιβανός • 09:45 - 28.01.2024 / Ανανεώθηκε: 09:51 - 28.01.2024

Στην έδρα της επιστρέφει η ΑΕΚ σήμερα (16:00) φιλοξενώντας τον ΟΦΗ, θέλοντας να δώσει συνέχεια στις νίκες, ενώ οι Κρητικοί με οδηγό τον αγώνα του πρώτου γύρου θέλουν να «πληγώσουν» και πάλι την «Ένωση». Μάχη για την εξάδα στην Αρκαδία (17:30), ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητο με γνώμονα τα playoffs.

Η ΑΕΚ υποδέχεται στις (16:00) τον ΟΦΗ στην «Opap Arena» για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Αλμέιδα έχει ανεβασμένη ψυχολογία έπειτα από την εμφατική νίκη με 5-0 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Η «Ένωση» βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς και θέλει να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενη ισοπαλία ή ήττα ενός εκ των δύο ομάδων στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. 

Απ' την άλλη ο ΟΦΗ μετά τον αποκλεισμό από τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο Ελλάδος, θέλει να βρει ξανά τα πατήματα του. Η Κρητική ομάδα θέλει να βάλει δύσκολα ξανά στην ΑΕΚ, έχοντας ως οδηγό το ματς του πρώτου γύρου, στο οποίο οι Κρητικοί είχαν επικρατήσει με 2-0 στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Η ομάδα της Κρήτης βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Stoiximan Super League με 20 βαθμούς.

Στην αποστολή της ΑΕΚ κατάφερε να μπει τελικά και ο Σιντιμπέ. Αντίθετα εκτός αποστολής είναι οι τραυματίες Γαλανόπουλος, Αθανασιάδης και Γκαρσία, ενώ ο Ρότα είναι εκτός πλάνων καθότι αποφασίστηκε να εκτίσει στο εν λόγω ματς την ποινή που έχει λόγω καρτών.

Αντιθέτως ο ΟΦΗ ταξίδεψε με αρκετές απουσίες στην Αθήνα, με τον Πέπε Μελ να μην υπολογίζει στον Τοράλ και τον Μπάουμαν που είναι τραυματίες, αλλά και τον Μοσκέρα που υποφέρει από ίωση. Εκτός έμειναν επίσης και οι τιμωρημένοι Βούρος και Νέιρα.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Πόνσε, Τσούμπερ.

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Χριστογεώργος – Λάρσον, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν, Θοράριρσον – Μεγιάδο, Γκλάζερ – Μπακού, Μπάκιτς, Αμπάντα – Λουίζ Φελίπε.

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους σήμερα το απόγευμα (17:30) στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League, στην κρίσιμη αναμέτρηση με φόντο την εξάδα και τα playoffs.

H ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς προέρχεται από την ήττα στη Λεωφόρο την περασμένη Κυριακή και θέλει να επανέλθει στις νίκες κόντρα σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, τον Ατρόμητο. Εν πολλοίς το σημερινό παιχνίδι παίζει καταλυτικό ρόλο για το ποια απ' τις δύο ομάδες θα «πλασαριστεί» καλύτερα στην εξάδα με στόχο τη συμμετοχή στα παιχνίδια των playoffs της Stoximan Super League.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ατρόμητος μεσοβδόμαδα νίκησε εκτός έδρας στον θεσμό του Κυπέλλου (2-1) τον Παναθηναϊκό και αν μη τι άλλο πηγαίνει με ανεβασμένη ψυχολογία στην Τρίπολη, ξεχνώντας παράλληλα και τη συντριβή από την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, την περασμένη Κυριακή.

Ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 26 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος είναι 8ος με τρείς βαθμούς λιγότερο.

Αναλυτικά η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης: Γραμματικάκης, Κακαδιάρης, Τσιφτσής, Χουχούμης, Καρμόνα, Καστάνιο, Λύρατζης, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Ζουκάνοβιτς, Γκος, Γιαμπλόνσκι, Βαλιέντε, Μπαρτόλο, Μουνάφο, Σίτο, Ζουγλής, Μιριτέλο, Ρεγκίς, Μάντζης, Καλτσάς.

Αναλυτικά η αποστολή του Ατρομήτου: Τσιντώτας, Μαρκετζάνι, Δήμος, Κιβρακίδης, Πομόνης, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Αθανασίου, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Γκονθάλεθ, Κούντε, Κούεν, Βρακάς, Ρομπάιγ, Ντιρκς, Βέργος, Βαλένσια, Αντζιέλσκι, Τριμμάτης.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Γραμματικάκης - Λυρατζης, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες - Μουνάφο, Γιαμπλόνσκι - Καλτσάς, Μπαρτόλο, Κρέσπι - Μιριτέλο.

Aτρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Tσιντώτας-Κυβρακίδης, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Ντε Μποκ- Έντερ, Κούντε, Έρλινγκμαρ- Ρομπάιγ, Ντιρκς, Αντζιέλσκι.