H Stoiximan Super League στα πρωταθλήματα με τον μεγαλύτερο μ.ο. ρόστερ στον κόσμο

Άρης - Ολυμπιακός

i

© Intime

H Stoiximan Super League στα πρωταθλήματα με τον μεγαλύτερο μ.ο. ρόστερ στον κόσμο

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:03 - 22.03.2024

Έναν από τους μεγαλύτερους μ.ο. ρόστερ παγκοσμίως έχει η Stoiximan Super League, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών.

Το περσινό καλοκαίρι καθώς και ο φετινός χειμώνας ολοκληρώθηκαν με αρκετές μεταγραφές για τις ομάδες της Stoiximan Super League. Kάπως έτσι, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ανά ρόστερ, σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών.

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό το «CIES», το πρωτάθλημα της χώρας μας καταλαμβάνει τη 12η θέση, ανάμεσα σε άλλες 48 λίγκες, έχοντας μ.ο. 27,2 παίκτες ανά ομάδα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η Stoiximan Super League προσπερνάει διοργανώσεις όπως είναι οι Premier League, η Bundesliga, η Serie A, η Ligue 1 και η La Liga.

Ο σύλλογος με το μεγαλύτερο ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Άρης, με τους «κίτρινους» να έχουν στην ομάδα τους συνολικά 33 παίκτες. Από εκεί και έπειτα, υπάρχει η απόλυτη ισορροπία μεταξύ τριών μεγάλων, αφού ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν στο ενεργητικό τους 32 ποδοσφαιριστές. Το ίδιο και ο Παναιτωλικός.

Με 30 παίκτες πορεύονται οι Ατρόμητος, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ακολουθεί η Κηφισιά με 29. Επόμενοι στη σειρά οι Πανσερραϊκός και Λαμία, έχοντας 28 παίκτες, με τον Βόλο να έπεται έχοντας 27. Τέλος, η ομάδα με το μικρότερο ρόστερ στη Stoiximan Super League είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του 26 ποδοσφαιριστές.

Συνολικά το ελληνικό πρωτάθλημα έχει 419 ποδοσφαιριστές, εντούτοις στην έρευνα καταγράφηκαν μόνο οι 381 από αυτούς. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι ως παίκτες του ρόστερ (σ.σ. το CIES) θεώρησε εκείνους που έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον σε ένα παιχνίδι της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Γι’ αυτό ζήτησε την αναβολή της Super League o Πογέτ: Το απίστευτο ποσοστό παικτών που χρησιμοποίησε από τις ομάδες των playoffs
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

23:42 - 21.03.2024

Γι’ αυτό ζήτησε την αναβολή της Super League o Πογέτ: Το απίστευτο ποσοστό παικτών που χρησιμοποίησε από τις ομάδες των playoffs

Τελικά πόσοι ποδοσφαιριστές από τις ομάδες που βρίσκονται στα playoffs της Stoiximan Super League αγωνίστηκαν στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με το Καζακστάν;

Στα πιο «γηραιά» πρωταθλήματα η Stoiximan Super League

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ο μ.ο. ηλικίας στη Stoiximan Super League, με το πρωτάθλημα της Ελλάδας να αποτελεί ένα από τα πιο «γηραιά» σε ολόκληρο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, έχοντας μέσο όρο 27,82 χρονών, η λίγκα της χώρας μας καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, πίσω από Κίνα, Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα, η Λαμία, ο ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης ανήκουν στους συλλόγους με το πιο μεγάλο σε ηλικία μ.ο. ρόστερ, καταλαμβάνοντας τη 2η, την 4η, την 9η και τη 12η θέση αντίστοιχα.