Πρόγραμμα «βουνό» για τη Φενέρμπαχτσε πριν και μετά τον Ολυμπιακό

Οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε

i

© Intime

Πρόγραμμα «βουνό» για τη Φενέρμπαχτσε πριν και μετά τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:13 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 22.03.2024

Έναν... Γολγοθά έχει να ανέβει τον ερχόμενο διάστημα η Φενέρμπαχτσε, αφού συνολικά - μαζί με τον Ολυμπιακό - καλείται να δώσει επτά ματς σε 25 ημέρες.

Την Φενέρμπαχτσε καλείται να αποκλείσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θέλει να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League. Oι Πειραιώτες προσπέρασαν το εμπόδιο της Μακάμπι Τελ Αβίβ και πλέον βρίσκονται στους «8», χάρη στον θρίαμβο της Σερβίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε τροχιά playoffs, έχοντας αρκετά βεβαρημένο πρόγραμμα στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Εντούτοις, δύσκολο θα είναι και το πρόγραμμα των Τούρκων, οι οποίοι σε 25 ημέρες θα πρέπει να δώσουν συνολικά επτά ματς. Τα δύο από αυτά είναι κόντρα στους Πειραιώτες, ενώ η ομάδα του Ισμαΐλ Καρτάλ έχει επιπλέον μπροστά τις και δύο ντέρμπι.

Το πρώτο ματς είναι κόντρα στην Αντάνα Ντεμιρσπόρ στις 3/4. Στη συνέχεια έπεται ο τελικός του τουρκικού Super Cup κόντρα στη Γαλατασαράι, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 7 Απριλίου. Τρεις μέρες αργότερα ακολουθεί το ματς των Πειραιωτών, ενώ αργότερα η Φενέρ θα παίξει με την Καγκιουμρούκ.

Ακολουθεί το δεύτερο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ το επόμενο παιχνίδι είναι αυτό εναντίον της Σίβασπορ. Τέλος, αυτό το δύσκολο πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τον αγώνα κόντρα στην Μπεσίκτας, στις 28 Απριλίου.

Πρόεδρος τουρκικής ομοσπονδίας: «Η Φενέρμπαχτσε μας ζήτησε αναβολή»

Τα πάνω - κάτω έχει φέρει η Φενέρμπαχτσε στο ποδόσφαιρο της Τουρκίας, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Αφενός, η αντίπαλος του Ολυμπιακού απειλεί να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, εφόσον τιμωρηθούν οι παίκτες της για τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι με τη Τράμπζονσπορ.

Αφετέρου, με αφορμή την αναβολή του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, οι Τούρκοι ζήτησαν και εκείνοι με τη σειρά τους την αλλαγή ημερομηνίας σε αγώνα τους. Αυτός αφορά τον τελικό του τουρκικού Super Cup, με τα «καναρίνια» να αντιμετωπίζουν τη Μπεσίκτας στις 7 Απριλίου, δηλαδή τέσσερεις ημέρες πριν τον αγώνα του Europa Conference League.

Η Φενέρ κατέθεσε αίτημα στην τουρκική ομοσπονδία, με τον πρόεδρό της, Μεχμέτ Μπιουκεκτσί, να σχολιάζει την εν λόγω κίνηση. Ο ίδιος τόνισε πως γνωρίζει για το αίτημα της αντιπάλου των «ερυθρόλευκων», λέγοντας πως ακόμα δεν έχει δοθεί το «οκ». «Έχει ληφθεί αίτημα αναβολής από τη Φενερμπαχτσέ, το οποίο εμείς εξετάζουμε με βάση τις συνθήκες. Δεν θα πω τίποτα άλλο για αυτό το θέμα αυτή τη στιγμή. Η ατζέντα μας αφορά την εθνική ομάδα», τόνισε το στέλεχος της TFF.