Η «μαγική» ασίστ του Μασούρα στον Ιωαννίδη που θύμισε τη μυθική «trivela» του Κουαρέσμα (vids)

Γιώργος Μασούρας & Ρικάρντο Κουαρέσμα

i

PrtScr

Η «μαγική» ασίστ του Μασούρα στον Ιωαννίδη που θύμισε τη μυθική «trivela» του Κουαρέσμα (vids)

Κώστας Τόπας 10:49 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 22.03.2024

Η ασίστ του Γιώργου Μασούρα στον Φώτη Ιωαννίδη για το 3-0 κόντρα στο Καζακστάν, μοιάζει σε σημαντικό βαθμό με τη μυθική «trivela» του Ρικάρντο Κουαρέσμα, κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η Ελλάδα πήρε μία θριαμβευτική νίκη κόντρα στο Καζακστάν, επικρατώντας με 5-0 στην «OPAP Arena». Η Εθνική έκανε ένα σημαντικό βήμα για πρόκριση στο Euro 2024 και το μόνο που μένει, πλέον, είναι το παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία (26/3), προκειμένου η ομάδα να βρεθεί στη Γερμανία.

Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν αυτός ο οποίος άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα στο ένατο λεπτό του αγώνα. Στο 15’ η «γαλανόλευκη» έκανε το 2-0. Επειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, ο Μάνταλος άνοιξε δεξιά στον Μασούρα, ο οποίος έβγαλε φοβερή σέντρα και ο Πέλκας με καρφωτή κεφαλιά στη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 2-0!

Στο 37’, έγινε και το 3-0. Ο Κουρμπέλης από τον άξονα άνοιξε δεξιά στον Μασούρα, αυτός δεν βιάστηκε, αλλά περίμενε την κίνηση του Ιωαννίδη, ο οποίος βγήκε πρόσωπο με την εστία, υποδέχθηκε την εξαιρετική μπαλιά και σε κενή εστία από τη μικρή περιοχή έκανε σαν σε προπόνηση το 3-0. Η ασίστ του Γιώργου Μασούρα έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με αυτή που είχε μοιράσει ο Ρικάρντο Κουαρέσμα στον αγώνα της Μπεσίκτας κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο εξτρέμ του Ολυμπιακού αποθέωσε τον Φώτη Ιωαννίδη, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η Εθνική αξίζει να πάει στο Euro.

«Εγώ τον Ιωαννίδη τον φωνάζω Ναζάριο, γνωρίζετε γιατί, Είμαστε τυχεροί που τον έχουμε σε αυτή την κατάσταση, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα στοιχεία του, είναι σε εξαιρετική φόρμα. Οσο περιμένατε εσείς το 4-0 στο πρώτο ημίχρονο, το περίμενα κι εγώ.

Γνωρίζαμε ότι υπερέχουμε σε πολλά στοιχεία απλά το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και πάντα θα πρέπει να προσέχεις το 100%. Κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τη δική μας αμφιβολία που μπορεί να υπάρχει σε τέτοιου είδους τελικούς, κερδίσαμε γρήγορα το πέναλτι και όλα πήραν το δρόμο τους.

Η στιγμή του μίνι πανικού και της εκκένωσης της αίθουσας στη συνέντευξη Τύπου του Πογέτ (vid)
EURO

09:47 - 22.03.2024

Η στιγμή του μίνι πανικού και της εκκένωσης της αίθουσας στη συνέντευξη Τύπου του Πογέτ (vid)

Η στιγμή που ο Γκουστάβο Πογέτ δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τη συνέντευξη Τύπου, καθώς κάποιος πάτησε κατά λάθος του κουμπί εκκένωσης, με αποτέλεσμα να δοθεί η σχετική εντολή από τα μεγάφωνα.

Με τη Γεωργία θα δώσουμε το 100% όπως κάνουμε πάντα, να είμαστε αυτοί που πρέπει εμείς, να είμαστε ευχαριστημένοι από τον εαυτό μας για να κατορθώσουμε, όταν καταθέσουμε την ποιότητα μας στο χορτάρι νομίζω ότι είμαστε από τις ομάδες που αξίζει μια θέση στο Euro. Είναι αλήθεια ότι δεν πανηγυρίσαμε πολύ στα αποδυτήρια, έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι, δεν μπορούμε να το πανηγυρίσουμε πολύ. Έχουμε ένα τελικό, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% και να κάνουμε τους εαυτούς μας και τους Έλληνες περήφανους».