Τέσσερα γκολ στο ημίχρονο μετά από... οχτώ χρόνια
i

©Intime

Τέσσερα γκολ στο ημίχρονο μετά από... οχτώ χρόνια

Στέλιος Βαρδάκης 09:34 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 22.03.2024

Η Εθνική Ελλάδας έστησε πάρτι και ισοπέδωσε το Καζακστάν με 5-0. Τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τους διεθνείς μας κάτι που είχε να συμβεί οχτώ χρόνια και από το 2016.

Η Ελλάδα δεν είχε διάθεση για περιπέτειες κόντρα στο Καζακστάν και με μία υπερηχητική εμφάνιση ισοπέδωσε τους Καζάκους με 5-0. Πήρε λοιπόν την πρόκριση στον τελικό των playoffs του UEFA Nations League και θα ταξιδέψει στην Τιφλίδα για να διεκδικήσει κόντρα στη Γεωργία (26.03 19:00) ένα εισιτήριο για τα τελικά του EURO 2024.

Οι διεθνείς σε έναν κρίσιμο αγώνα, έπαιξαν με τρομερό πάθος στην γεμάτη «OPAP Arena» και κυρίως έβγαλαν ποιότητα. Η «γαλανόλευκη» για 45 λεπτά έστησε ένα τρομερό πάρτι, πήγε στα αποδυτήρια με σκορ 4-0 και ουσιαστικά καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο βρήκε και πέμπτο γκολ.

Αρχικά, ο Μπακασέτας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έπειτα ο Πέλκας με κεφαλιά από κοντά και στην συνέχεια οι Ιωαννίδης με προβολή και Κουρμπέλης με κεφαλιά, υπέγραψαν ένα ονειρικό ημίχρονο για την Ελλάδα όπου είχε πετύχει τέσσερα γκολ στα πρώτα 45 λεπτά του ματς.

Την τελευταία φορά που η Εθνική μας ομάδα είχε βρει το δρόμο προς τα δίχτυα τέσσερις φορές σε ένα ημίχρονο, ήταν το 2016. Οχτώ χρόνια πριν δηλαδή. Ήταν ένα ματς κόντρα στο Γιβραλτάρ, εκτός έδρας στον Φάρο της Πορτογαλίας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 της Ρωσίας.

Για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών τότε, η Ελλάδα με τον Μίκαελ Σκίμπε προπονητή, κέρδισε το Γιβραλτάρ με 4-1, σκορ το οποίο είχε διαμορφωθεί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Συγκεκριμένα, το σκορ για μία άνετη επικράτηση είχε ανοίξει ο Κώστας Μήτρογλου με τρομερό σουτ από το όριο της περιοχής μόλις στο 10'. Βέβαια, το Γιβραλτάρ είχε απάντηση καθώς κατάφερε να ισοφαρίσει με υπέροχο σουτ από Λίαμ Γουόκερ στο 26'.

Η «γαλανόλευκη» όμως, με ένα τρομερό ντεμαράζ προς το τέλος του ημιχρόνου κατάφερε να πετύχει τρία γκολ μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Αρχικά, ο Γουίσμαν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (44') για να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην Εθνική. Εν συνεχεία ήτα η σειρά του Κώστα Φορτούνη να σκοράρει (45') στην αντεπίθεση με τον Βασίλη Τοροσίδη να γράφει το 4-1 (45+2') που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Σε αυτόν τον όμιλο συμμετείχαν μεταξύ άλλων και Βέλγιο, Κύπρος, Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Εσθονία. Η παρουσία της ομάδας του Σκίμπε στον όμιλο ήταν σχετικά καλή αφού τερμάτισε στην δεύτερη θέση (πίσω μόνο από τους Βέλγους) και θα διεκδικούσε ένα εισιτήριο για το Μουντιάλ μέσω των μπαράζ.

Η κλήρωση όμως με την Κροατία όμως αποδείχθηκε ότι δεν ήταν η ιδανικότερη, αφού οι Κροάτες κέρδισαν με 4-1 το πρώτο ματς στο «Μαξιμίρ», ενώ στο δεύτερο διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους και με το 0-0 πανηγύρισαν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.