Η Γεωργία «καθάρισε» το Λουξεμβούργο και περιμένει στον τελικό τον νικητή του Ελλάδα - Καζακστάν

Γεωργία - Λουξεμβούργο

i

© Photo by Levan Verdzeuli - UEFA/UEFA via Getty Images

Η Γεωργία «καθάρισε» το Λουξεμβούργο και περιμένει στον τελικό τον νικητή του Ελλάδα - Καζακστάν

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 20:56 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:58 - 21.03.2024

Η Γεωργία απέδειξε την ανωτερότητά της κόντρα στο Λουξεμβούργο, πήρε τη νίκη (2-0) και την πρόκριση στον τελικό και πλέον στρέφει την προσοχή της στη «μάχη» της Νέας Φιλαδέλφειας ανάμεσα σε Ελλάδα και Καζακστάν.

Ο πρώτος ημιτελικός του Path C των Play Off του Nations League με φόντο την τελική φάση του Euro 2024 ολοκληρώθηκε κι έτσι η Εθνική Ελλάδας έμαθε τον αντίπαλό της σε περίπτωση που προκριθεί στον τελικό!

Η Γεωργία υποδέχτηκε το Λουξεμβούργο στην Τιφλίδα χωρίς να έχει στη διάθεσή της τον τιμωρημένο Χβίτσα Κβαρατσχέλια, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και πήρε τη νίκη (2-0) χάρη στον «killer» Ζιβζιβάτζε που μέτρησε δύο γκολ.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα, πίεσαν από το ξεκίνημα κι έψαξαν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα.

Στο 13ο λεπτό η Γεωργία έφτασε μία... ανάσα από το 1-0. Ο Ζιβζιβάτζε συνδυάστηκε υπέροχα με τον Τσακβετάτζε και δοκίμασε το σουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι.

Οκτώ λεπτά αργότερα, η ομάδα του Σανιόλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το 0-0 παρέμεινε. Ο Πίντο θέλησε να γυρίσει την μπάλα πίσω στον τερματοφύλακα όμως έκανε το λάθος, ο Ζιβζιβάτζε το εκμεταλλεύτηκε και σκόραρε σε κενή εστία, ωστόσο προηγήθηκε φάουλ στον γκολκίπερ από τον επιθετικό της Γεωργίας.

Η φάση πέρασε από τον έλεγχο του VAR, η απόφαση δεν άλλαξε και το τέρμα δεν μέτρησε.

Οι Γεωργιανοί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ το Λουξεμβούργο ταυτόχρονα αντιμετώπιζε προβλήματα στη δημιουργία των φάσεων.

Στο 41ο λεπτό η υπεροχή απέδωσε... καρπούς. Έπειτα από μία εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η άμυνα των φιλοξενούμενων έδιωξε λανθασμένα και ο Μπούντου Ζιβζιβάτζε από κοντινή απόσταση εκτέλεσε υποδειγματικά για το 1-0.

Στην επανάληψη το ματς απέκτησε έναν... τρελό ρυθμό. Στο 53ο λεπτό το Λουξεμβούργο βρήκε το γκολ ισοφάρισης με τον Ροντρίγκες, ωστόσο το VAR άλλαξε τα δεδομένα. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Μικαουτάτζε έφυγε στην κόντρα και πριν μπει στην περιοχή, ο Σανότ τον κράτησε και τον ανέτρεψε. 

Ο VAR κάλεσε τον διαιτητή να δει τη φάση και ο διαιτητής απέβαλε τον αμυντικό του Λουξεμβούργου, καταλογίζοντας φάουλ, με συνέπεια να μη μετρήσει το γκολ των φιλοξενούμενων.

Στη συγκεκριμένη φάση η Γεωργία στάθηκε «τυχερή» και στο 64΄ διπλασίασε τα τέρματά της, παίρνοντας έτσι ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Ο Σενγκέλια έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο... συνήθης ύποπτος Ζιβζιβάτζε όντας αμαρκάριστος διαμόρφωσε το 2-0 με ένα δυνατό σουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο ρυθμός έπεσε αισθητά, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν δίχως πρόβλημα το προβάδισμα και πλέουν στρέφουν την προσοχή τους στο Ελλάδα - Καζακστάν.

Αναλυτικά το Path C των playoffs

Γεωργία - Λουξεμβούργο 2-0

Ελλάδα - Καζακστάν (21:45)

Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στην Opap Arena θα γίνει γνωστός και ο δεύτερος φιναλίστ. Σε ότι αφορά τον τελικό, η σπουδαία αυτή αναμέτρηση με έπαθλο την πρόκριση στο Euro που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το ερχόμενο καλοκαίρι, είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 26 Μαρτίου.

Όπως στους ημιτελικούς έτσι και στον τελικό, εάν λήξει ισόπαλος θα υπάρξει παράταση και στην υποθετική περίπτωση που ούτε εκεί υπάρξει νικητής, θα διεξαχθεί η διαδικασία των πέναλτι.