Ποιοι χάνουν λόγω καρτών την πρεμιέρα των Play Offs

Ντομαγκόι Βίντα & Σεντρίκ Μπακαμπού

i

Ντομαγκόι Βίντα & Σεντρίκ Μπακαμπού/©Intime

Ποιοι χάνουν λόγω καρτών την πρεμιέρα των Play Offs

Κώστας Τόπας 08:56 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:12 - 13.03.2023

Έχοντας φτάσει στο τέλος της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Superleague και με την «μάχη» του πρωταθλήματος μεταξύ των τεσσάρων «μονομάχων» να έχει ανάψει για τα καλά, τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα των κίτρινων καρτών των παικτών των ομάδων.

Οι ομάδες που έχουν κλειδώσει την παρουσία της στο μίνι πρωτάθλημα των Play Offs είναι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Βόλος. Οι συμμετέχουσες πρόκειται να διατηρήσουν τους βαθμούς τους από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, ενώ αξίζει να ασχοληθούμε με την περίπτωση των καρτών

Το ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στην «OPAP Arena», ήταν αυτό που κέντρισε τα βλέμματα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Στην εν λόγω αναμέτρηση, ο Ιταλός ρέφερι Μαουρίτσιο Μαριάνι έβγαλε δέκα φορές κάρτα από την τσέπη του. Συγκεκριμένα από μία κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μπα, Άμραμπατ, Φορτούνης, Χουάνγκ, Βίντα, Ελ Αραμπί, Τσούμπερ και ο Μπιελ, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Βίντα ήταν στο όριο καρτών αλλά μετά την κίτρινη που δέχθηκε στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» έφτασε τις τέσσερις κι έτσι θα απουσιάσει από την πρεμιέρα της Ένωσης στα Play Off. Από την άλλη, ο Μίτσελ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Χουάνγκ, ο οποίος κι αυτός έφτασε τις τέσσερις κάρτες, αλλά και τον Μπιελ, ο οποίος στο ντέρμπι με την «OPAP Arena» δέχθηκε δύο κίτρινες κι έτσι έφτασε τις τέσσερις κάρτες. Να σημειωθεί ότι από πλευράς Ολυμπιακού το πιθανότερο είναι ότι θα απουσιάζει και ο Εμβιλά λόγω τραυματισμού.

Από την άλλη, φθηνά γλίτωσε ο Ρούμπεν Πέρεθ του Παναθηναϊκού, καθώς ο 33χρονος μέσος τελείωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με έξι κίτρινες κάρτες. Αν δεχόταν ακόμη μία, τότε θα απουσίαζε από τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Για καλή τύχη του ίδιου και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν «κιτρινίστηκε» κόντρα στον Ατρόμητο κι έτσι θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεσή του προπονητή του, από την πρώτη αγωνιστική των Play Offs.

Οσον αφορά τους παίκτες των ΠΑΟΚ και Άρη αναμένεται να μπουν «καθαροί» στο μίνι-πρωτάθλημα, μιας και γλίτωσαν την οποιαδήποτε τιμωρία στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League.