Η Παναχαϊκή «λύγισε» τον Διαγόρα στο φινάλε - «Αγκαλιά» με τον υποβιβασμό Παναθηναϊκός Β΄ και Γιούχτας

Παναχαϊκή - Διαγόρας Ρόδου

i

© Intime

Η Παναχαϊκή «λύγισε» τον Διαγόρα στο φινάλε - «Αγκαλιά» με τον υποβιβασμό Παναθηναϊκός Β΄ και Γιούχτας

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:03 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 00:51 - 21.05.2024

Η Παναχαϊκή επικράτησε του Διαγόρα Ρόδου με... buzzer beater, ενώ η ΑΕΚ Β΄ πήρε τη νίκη εκτός έδρας κόντρα στον Μακεδονικό (1-2).

Η Παναχαϊκή έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο σερί της με... buzzer beater!

Η ομάδα της Πάτρας υποδέχτηκε τον Διαγόρα Ρόδου σε ένα κακό ποιοτικά ματς με λίγες ευκαιρίες. Οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν για την 9η αγωνιστική των playouts του νότιου ομίλου, με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τη νίκη στο φινάλε (1-0).

Στο 90+3 το σύνολο του Τάτση κέρδισε πέναλτι, ο Ντε Τόμας ανέλαβε την εκτέλεση κι έκρινε το τελικό αποτέλεσμα (1-0).

Ποιος και γιατί δεν θέλει να γίνει ο τελικός στην OPAP Arena;

Ποιος και γιατί δεν θέλει να γίνει ο τελικός στην OPAP Arena;

Κατά τα φαινόμενα, ο Ολυμπιακός χαλάει(;) το... γλυκό. Γιατί δεν (μπορεί να) είναι τυχαία όλη αυτή η πρεμούρα, που τόσο αθώα «απλώνεται» στο διαδίκτυο εν είδη προβληματισμού «για την ασφάλεια διεξαγωγής του τελικού». Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Με αυτό το τρίποντο, η Παναχαϊκή έφτασε τους 27 βαθμούς κι ανέβηκε στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος, σε ισοβαθμία με τον σύλλογο της Ρόδου.

Επίσης, με αυτά τα δεδομένα ο Παναθηναϊκός Β΄ και ο Γιούχτας βρίσκονται «αγκαλιά» με τον υποβιβασμό, καθώς πλέον έχουν μόνο μαθηματικές πιθανότητες παραμονής, κυνηγώντας το Αιγάλεω και την επικράτηση στην ισοβαθμία.

Παναχαϊκή (Τάτσης): Κολοβούρης, Ζέκχοφ, Μασούρας, Ζαμόρα, Μπαξεβάνος, Προύντζος, Μπαρέ (58′ λ.τ. Αλιμπέ), Χριστόπουλος (55′ Ιατρούδης), Τραορέ (77′ Πετράτος), Ντε Τόμας, Καραγιάννης (55′ Ντε Ολιβέιρα)

Διαγόρας (Ντόστανιτς): Λαδάς, Αρίας, Μανωλάκης (88′ Μουστάκας), Δημητρίου, Δημόπουλος, Παπατόλιος, Μασούρας, Λούκιτς (73′ Μουντές), Τσαβός (73′ Βολάκης), Τσιαντούλας, Μανιάς

Λίγο νωρίτερα, η ΑΕΚ Β΄ πέρασε από τη Θεσσαλονίκη κι επέστρεψε στις νίκες. Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των playoffs του βόρειου ομίλου, η Ένωση επικράτησε εκτός έδρας του Μακεδονικού (1-2), με αποτέλεσμα να τον «πιάσει» στη βαθμολογία με 21 πόντους.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό μέρος, οι κιτρινόμαυροι μπήκαν καλύτερα στο ματς και μόλις στο 15ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Τιεΐ. Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου (27΄), ο Μακεδονικός κέρδισε πέναλτι κι έφερε την αναμέτρηση στα ίσα. Ο Σιμόνι ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η ΑΕΚ Β΄ ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα κι «απάντησε» ξανά, πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 39ο λεπτό ο Πανεράς με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ την ομάδα του, με το 2-1 υπέρ του Δικεφάλου να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Μακεδονικός (Μαλεζάς): Περντρέου, Γρομητσάρης, Μπουκουβάλας, Περέιρα, Λυμπεράκης, Τσιλιγγίρης, Παναγιωτούδης, Ραμίρες, Μάρτιν, Ζαφειράκης, Σιμόνι

ΑΕΚ Β (Κούστας): Αγγελόπουλος, Κοσίδης, Χρυσόπουλος Ι, Ραντόνια, Παυλίδης, Λέλεκας, Χριστόπουλος Α, Πανεράς, Μαχαίρας, Τιεΐ Ζαν Πιερ