Λιγόστεψαν κι άλλο οι ελπίδες της ΑΕΛ για την άνοδο, πρώτη ήττα για την ΑΕΚ Β' στα playoffs

Λιγόστεψαν κι άλλο οι ελπίδες της ΑΕΛ για την άνοδο, πρώτη ήττα για την ΑΕΚ Β' στα playoffs

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:05 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 07.04.2024

Η ΑΕΛ παρότι προηγήθηκε με δύο γκολ κόντρα στον Μακεδονικό, γνώρισε την ήττα με 3-2 και έχασε πολύτιμο έδαφος για την άνοδο, ενώ την ίδια ώρα η ΑΕΚ Β' γνώρισε την πρώτη της ήττα στα playoffs από την Νίκη Βόλου με 1-0.

Η ΑΕΛ παρότι προηγήθηκε με δύο γκολ στην έδρα του Μακεδονικού, γνώρισε την ήττα με 3-2, για την 4η αγωνιστική των playoffs της Super League 2.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι ελπίδες για τους «βυσσινί» λιγόστεψαν για να πιάσουν τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, καθώς βρίσκονται επτά βαθμούς πίσω. Από την άλλη πλευρά ο Μακεδονικός είναι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά και μόλις στο 5ο λεπτό πήραν το προβάδισμα με τον Κώστα Παπαγεωργίου, ο οποίος στο 15' με δικό του γκολ διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΛ.

Ωστόσο οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και στο 42ο λεπτό με τον Χερίδη μείωσε σε 1-2, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 55ο λεπτό έκανε το 2-2 για τον Μακεδονικό. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή με τον Σιμόνι, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για την ομάδα του.

Μακεδονικός: Γουναρίδης, Γρομητσάρης, Χασάνογλου, Πέδρο Λούκας, Λυμπεράκης, Λεωνιδόπουλος, Παναγιωτούδης, Κουλούρης (56′ Μπουλάτοβιτς), Χάσεκ, Ζαφειράκης, Χερίδης (56′ Σιμόνι).

ΑΕΛ: Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδάνος, Ηλιάδης, Θ. Παπαγεωργίου, Στίνα (61′ Αντράντα), Θωμαΐδης, Κοσσουνού (61′ Πεντρόσο), Φατάι, Κ. Παπαγεωργίου (76′ Βλιώρας), Μαυριάς.

Νίκη Βόλου - ΑΕΚ Β'

Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ Β' γνώρισε την πρώτη της ήττα στη διαδικασία των playoffs της Super League 2 από την Νίκη Βόλου με 1-0.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Πέττα στο 28ο λεπτό, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Κάσσος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματα της Νίκης Βόλου.

Στο 54ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με τον Μαχαίρα, όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στη συνέχεια η ΑΕΚ Β' είχε ευκαιρίες με τον Θεοδωρίδη στο 64' και στο 67', όμως ο Γκαραβέλης είπε «όχι» και το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Νίκη Βόλου: Γκαραβέλης, Τοπαλίδης, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας (62′ λ.τ Γιαννίτσης), Κυριακίδης, Παναγιωτίδης, Κάσσος, Λίταινας (62′ Γαβριηλίδης (76′ Μιράντα), Κρητικός (76′ Μπάλας), Πέττας (57′ Πολίτης).

ΑΕΚ Β: Γκίνης, Γιεμπόα, Χρυσόπουλος (79′ Κανελλόπουλος), Ραντόνια, Γιαννούλης (46′ Κάτσικας), Λαμαράνα (84′ Τιέι), Ρουκουνάκης (46′ Σαμπανάτζοβιτς), Τζούντα Γκαρσία (46′ Χριστόπουλος), Μαχαίρας, Ζίνι, Θεοδωρίδης.