Τα Χανιά «έβαψαν» μπλε το ντέρμπι κορυφής με την Καλλιθέα και... γλυκοκοιτάζουν τη Stoiximan Super League

Οι παίκτες των Χανίων

i

© Intime

Τα Χανιά «έβαψαν» μπλε το ντέρμπι κορυφής με την Καλλιθέα και... γλυκοκοιτάζουν τη Stoiximan Super League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:52 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 04.04.2024

Ένα σπουδαίο τρίποντο έκλεψαν από την Καλλιθέα τα Χανιά, τα οποία επικράτησαν στην Κρήτη με 2-1 στο ματς της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 2. Κάπως έτσι πάτησαν κορυφή και πλέον έχουν εκείνοι τα σκήπτρα για την άνοδο στη Stoiximan Super League.

Ένα τρίποντο... χρυσάφι ήταν αυτό που πήραν τα Χανιά κόντρα στην Καλλιθέα, της οποίας και επικράτησαν με 2-1 στην Κρήτη. Κάπως έτσι, μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής των playoffs της Super League 2, o σύλλογος του Γιάννη Ταουσιάνη πάτησε κορυφή και βάζει πλώρη για τη Stoiximan Super League.

Το προβάδισμα για τους γηπεδούχους ήρθε στο 10ο λεπτό, όταν ο Μάναλης έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με το κεφάλι. Μεσολάβησε στο 22ο λεπτό η διαμαρτυρία των γηπεδούχων για πέναλτι, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να μη βλέπει παράβαση. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 31, ο Κόλα κατέβασε τέλεια τη μπάλα και από κοντά με πλασέ έγραψε το 2-0, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του πριν το ημίχρονο.

Μπέος: «Διαιτητές και VARίστες οφείλετε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αγνοήσετε τυχόν πιέσεις ή οχλήσεις»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:03 - 04.04.2024

Μπέος: «Διαιτητές και VARίστες οφείλετε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αγνοήσετε τυχόν πιέσεις ή οχλήσεις»

Ο Αχιλλέας Μπέος με ανάρτησή του στα social media κάλεσε τους διαιτητές και τους VARίστες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αγνοήσουν τυχόν πιέσεις ή οχλήσεις.

Εκείνος που μείωσε σε 2-1 ήταν ο Λουκίνας, ο οποίος πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ. Ο Ουές έκανε την ενέργεια από τα δεξιά, πραγματοποίησε μία εξαιρετική σέντρα και ο Έλληνας παίκτης με ανάποδο ψαλιδάκι μείωσε σε 2-1, στο 57ο λεπτό.

Το έργο για την Καλλιθέα έγινε πιο δύσκολο στο 85', όταν ο Ουές έκανε ένα μαρκάρισμα με αποτέλεσμα να δει τη δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί. Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 79ο λεπτό ο Μιούλερ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 3-1, το οποίο και θα «κλείδωνε» το τρίποντο.

Για την ιστορία, o Γιάννης Λουκίνας έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει τα 109 γκολ στη Β' Εθνική μετά από 20 χρόνια. Το Μάιο του 2004 είχε φτάσει τα 109 ο Βραζιλιάνος Αντεμάρ και μόνο ποδοσφαιριστές μέχρι τη δεκαετία '80 έχουν περισσότερα από αυτούς τους δύο.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2

  1. Χανιά 28
  2. Καλλιθέα 28
  3. Ιωνικός 22
  4. Ηλιούπολη 21
  5. Καλαμάτα 18