Η περυσινή πορεία στα Play Outs είναι ο απόλυτος οδηγός για την επιβίωση του Ιωνικού

Ιωνικός Νίκαιας

i

© Intime

Η περυσινή πορεία στα Play Outs είναι ο απόλυτος οδηγός για την επιβίωση του Ιωνικού

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:31 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 12:53 - 07.03.2023

Η δύσκολη βαθμολογικά θέση του Ιωνικού, το περσινό παράδειγμα του αήττητου στα πλέι άουτ και η «μάχη» μέχρι τέλους απέναντι σε Λεβαδειακό και Λαμία για την παραμονή στην κατηγορία.

Τα φετινά πλέι άουτ της Stoiximan Super League αναμένονται συναρπαστικά, καθώς η Λαμία, ο Ιωνικός και ο Λεβαδειακός βρίσκονται στις τρεις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και θα παλέψουν στο μίνι πρωτάθλημα 7 αγωνιστικών για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Θυμίζουμε, από τη φετινή σεζόν οι δύο τελευταίοι θα υποβιβάζονται απευθείας στη δεύτερη κατηγορία. Συγκεκριμένα, με απόφαση της ΕΠΟ από το περασμένο καλοκαίρι, πλέον δεν θα ισχύει η προκήρυξη των τελευταίων ετών, όπου έπεφτε κατευθείαν μονάχα ο τελευταίος και ο 13ος έδινε μπαράζ ανόδου/παραμονής με το νικητή της Super League 2.

Μία στροφή πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, ο Ιωνικός βρίσκεται στην 13η θέση με 15 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης στη Νεάπολη, σε έναν «τελικό» για την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου. Στόχος της ομάδας είναι να έρθει το πολυπόθητο τρίποντο με τους «Αρκάδες», με σκοπό να μπει στα πλέι άουτ από την καλύτερη βαθμολογικά δυνατή θέση. Από την άλλη, ο τελευταίος Λεβαδειακός θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ, ενώ η Λαμία θα ταξιδέψει στο Αγρίνιο για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Μέσα στο 2023, οι «Νικαιώτες» έχουν πετύχει μόλις δύο νίκες, με την τελευταία να είναι κόντρα στον Άρη (1-0) για την 21η αγωνιστική. Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, ο Ιωνικός δεν έχει καταφέρει να σκοράρει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε δύσκολη θέση βαθμολογικά.

Η περυσινή πορεία στα πλέι άουτ και ο στόχος του Ιωνικού να το επαναλάβει και φέτος

Τη περσινή σεζόν, η ομάδα της Νίκαιας ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 26 πόντους και στην 11η θέση. Στη διαδικασία των πλέι άουτ, ο Ιωνικός πάτησε κορυφή καθώς έμεινε αήττητος στο μίνι πρωτάθλημα με έξι νίκες και μία ισοπαλία.

Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού πήρε το τρίποντο της νίκης κόντρα σε ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητο και Παναιτωλικό, ενώ έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στον Βόλο. Αυτό το απίθανο σερί έστειλε τον Ιωνικό στους 45 πόντους και στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των πλέι άουτ.

Τη φετινή σεζόν, ο στόχος του συλλόγου είναι να επαναλάβει την ίδια συνταγή με πέρσι, με σκοπό οι καλές εμφανίσεις και τα μεγάλα αποτελέσματα να συνδυαστούν με την παραμονή στην κατηγορία.