Το πρόγραμμα της Super League: Πότε και που θα δείτε την τελευταία αγωνιστική

ΑΕΚ - Ολυμπιακός

i

© Tourette Photography

Το πρόγραμμα της Super League: Πότε και που θα δείτε την τελευταία αγωνιστική

Κώστας Τόπας 10:09 - 07.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 07.03.2023

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού ξεχωρίζει από την τελευταί αγωνιστική της Stoiximan.gr Super League. Δύσκολες αποστολές για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ σε Ατρόμητο και Βόλο, αντίστοιχα που θα κρίνουν την πρωτιά και την βαθμολογική διαφορά για τα Play Off.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Παναιτωλικού με 2-0 για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Super League και με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μετά από αυτό το τρίποντο, οι «πράσινοι» επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 από την δεύτερη ΑΕΚ, η οποία την Τετάρτη (08/03, 17:30) θα αναμετρηθεί στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, σε αγώνα που είχε αναβληθεί για το πρόβλημα στα δοκάρια.

Την ερχόμενη Κυριακή (12/03) θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες στις 19:00, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστική της Stoiximan.gr Super League με τη μάχη ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό να δεσπόζει. Η Ένωση έχει συγκεντρώσει 56 βαθμούς, μετά από 24 αγώνες, σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που βρίσκονται στην τρίτη θέση με 53 πόντους αλλά και με 25 ματς.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός, θα αντιμετωπίσει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο, σε μία έδρα όπου στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις του, μετράει ισάριθμα τρίποντα. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενηθεί από τον Βόλο, με το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου να επιδιώκει το τρίποντο και τη συνέχεια στις καλές εμφανίσεις.

Πού θα δείτε την τελευταία αγωνιστική:

19:00 ΑΕΚ - Ολυμπιακός (Cosmote Sport 2 HD)

19:00 Άρης - ΠΑΣ Γιάννινα (Nova Sports 2HD)

19:00 Ατρόμητος - Παναθηναϊκός (Nova Sports Prime)

19:00 Ιωνικός - Αστέρας Τρίπολης (Cosmote Sport 8HD)

19:00 Λεβαδειακός - ΟΦΗ (Nova Sports 4HD)

19:00 Παναιτωλικός - Λαμία (Cosmote Sport 7 HD)

19:00 Βόλος - ΠΑΟΚ (Cosmote Sports 3 HD)

Ώρα Super League 2022-23 Λεπτό προς Λεπτό (Cosmote Sport 1 HD)

Η βαθμολογία των τεσσάρων πρώτων:

Tο πρόγραμμα με τα εναπομείναντα παιχνίδια του «Big-4»:

26η αγωνιστική (12/03 - 19:00)

  • ΑΕΚ - Ολυμπιακός
  • Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
  • Βόλος - ΠΑΟΚ

Από εκεί κι έπειτα όμως, ενδιαφέρον προκύπτει και στις μάχες του υποβιβασμού. Λεβαδειακός, Λαμία και Ιωνικός θα παλέψουν για την σωτηρία τους στη Stoiximan.gr Super League την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αρχικά, οι Βοιωτοί υποδέχονται τον ΟΦΗ, οι Φθιώτες αντιμετωπίζουν στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, ενώ οι Νικαιώτες θα φιλοξενήσουν τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο τρόπος πραγματοποίησης των Play Off

H διαδικασία για τα Play Off της Stoiximan.gr Super League δεν έχει κάποια διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. καθώς στην διαδικασία συμμετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-6 της κανονικής περιόδου. Αυτές θα συγκροτήσουν ένα νέο «μίνι πρωτάθλημα» 10 αγωνιστικών, στο φινάλε του οποίο θα προκύψει ο πρωταθλητής Ελλάδας, ο οποίος μαζί με τον δεύτερο της κατάκτησης κερδίζουν εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Οσον αφορά τους βαθμούς που οι ομάδες ξεκινάνε στα Play Off; Η βαθμολογία διαμορφώνεται από τους βαθμούς που συγκέντρωσε η κάθε ομάδα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Έτσι λοιπόν, αν τα Play Off ξεκινούσαν σήμερα, οι έξι πρώτες ομάδες θα είχαν τους εξής βαθμούς:

Εκτός του πρωταθλητή και της ομάδας που θα κερδίσει και το δεύτερο εισιτήριο για το Champions League, οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η και 4η θέση θα έχουν στα χέρια τους και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League, ενώ αν ο Κυπελλούχος τερματίσει μέσα στην τετράδα, τότε και η 5η θέση θα δώσει εισιτήριο για την Ευρώπη!

Ο τρόπος πραγματοποίησης των Play Out

Οσον αφορά τα Play Out, σε αυτή την διαδικασία συμμετέχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 7-14 της κανονικής διάρκειας. Όπως και τις προηγούμενες σεζόν, έτσι και φέτος, οι οκτώ ομάδες θα αγωνιστούν σε μονό γύρο (συνολικά 7 αγωνιστικές) και αυτές που θα καταλάβουν τις δυο τελευταίες θέσεις (13η και 14η) θα αποχαιρετήσουν την πρώτη κατηγορία και θα υποβιβαστούν απευθείας στη Super League 2.

Τι γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας

Πως ορίζεται η κατάταξη των ομάδων στην κανονική περίοδο:

  1. Μεταξύ τους ματς (Βαθμοί, Διαφορά τερμάτων)
  2. Συνολικά (Διαφορά τερμάτων, Καλύτερη επίθεση, Καλύτερη άμυνα).

Πως ορίζεται η κατάταξη των ομάδων στα πλέι οφ/πλέι άουτ:

  1. Βαθμοί στα μεταξύ τους (αθροιστικά Καν. Περίοδος και πλέι οφ/πλέι άουτ)
  2. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους (αθροιστικά Καν. Περίοδος και πλέι οφ/πλέι άουτ)
  3. Καλύτερη θέση στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος