Το... νέο αίμα προπονητών στη φετινή Super League

Ντιέγκο Μαρτίνεθ - Τόλης Τερζής

Το... νέο αίμα προπονητών στη φετινή Super League

Ιάσονας Τσίλης 18:35 - 19.08.2023

Η έναρξη του πρωταθλήματος είναι προ των πυλών και οι ομάδες σιγά-σιγά ετοιμάζονται να μπουν στη μάχη. Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι αλλαγές προπονητών σε σχέση με πέρσι και κατά πόσο θα αποδειχθούν πετυχημένες ή όχι.

Εκ των 14 ομάδων, οι έξι έχουν καινούριο προπονητή στον πάγκο. Ας δούμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά:

Ντιέγκο Μαρτίνεθ - Ολυμπιακός

© Intime

Ο Ολυμπιακός μετά από μια αρκετά κακή σεζόν, στην οποία μάλιστα άλλαξε τρεις προπονητές, εμπιστεύθηκε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός τεχνικός, με αρκετή εμπειρία και θητείες σε Οσασούνα, Γρανάδα και Εσπανιόλ, έρχεται στον Πειραιά για να επαναφέρει του «ερυθρόλευκους» στους τίτλους. Μαζί με τον Κορδόν, θέλει να αλλάξει αρκετά πράγματα στην ομάδα και να αποκτήσει παίκτες που θα του επιτρέψουν να αποδώσει το ποδόσφαιρο που θέλει ο ίδιος. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, με τον Μαρτίνεθ να οδηγεί τον Ολυμπιακό στην πρόκριση επί της Γκενκ, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκή συμμετοχή τουλάχιστον μέχρι το Δεκέμβρη. Το ταμείο ωστόσο, θα γίνει στο τέλος της χρονιάς για τον προπονητή των Πειραιωτών.

Τόλης Τερζής - Άρης

Ο Τόλης Τερζής © Intime

Ο 52χρονος τεχνικός παίρνει φέτος για πρώτη φορά την ευκαιρία του, ως... κανονικός προπονητής στον Άρη. Ο Τερζής, έχει καθίσει στον πάγκο της ομάδας 28 φορές ως υπηρεσιακός, μετρώντας 12 νίκες, έξι ισοπαλίες και 10 ήττες. Πέρσι είχε δύο θητείες στην ομάδα, αντικαθιστώντας αρχικά τον Χερμάν Μπούργος και έπειτα τον Άλαν Πάρντιου. Κατάφερε να συμμαζέψει τον Άρη και να τον βγάλει στα προκριματικά του Conference League. Η πρόκριση επί της Αραράτ ήρθε αρκετά πιο δύσκολα από ότι αναμενόταν, όμως ο Τερζής παρουσίασε μια ομάδα με εξαιρετική εικόνα στα δύο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου, με τον Άρη να είναι άτυχος και να αποκλείεται στις λεπτομέρειες, στη διαδικασία των πέναλτι. Τώρα, η προσοχή στρέφεται στο πρωτάθλημα, με στόχο να μπει «σφήνα» στο «big 4».

Πάμπλο Γκαρσία - Πανσερραϊκός

Ο Πάμπλο Γκαρσία. ©panserraikosfc.gr

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ, ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή στον Πανσερραϊκό. Αυτή θα είναι η δεύτερη θητεία του σε ομάδα της Super League, μετά το εξάμηνο ως τεχνικός του ΠΑΟΚ, τη σεζόν 2020-21. Στο εν λόγω διάστημα κάθισε στον πάγκο του «δικέφαλου του βορρά» για 42 αναμετρήσεις με 23 νίκες, εννέα ισοπαλίες και 10 ήττες. Στο πρωτάθλημα, απέτυχε να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό, κατέκτησε όμως το κύπελλο επικρατώντας με 2-1 των «ερυθρόλευκων» στον τελικό. Ακολούθησε η διετία του στον ΠΑΟΚ Β και πλέον είναι έτοιμος για μια νέα πρόκληση. Στόχος, η επίτευξη της παραμονής για την ομάδα των Σερρών και ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει να δείξει ότι έχει εξελιχθεί και μπορεί να πετύχει και... εκτός Θεσσαλονίκης.

Μίλαν Ράσταβατς - Αστέρας Τρίπολης

Μίλαν Ράσταβατς ©asterastripolis.gr

Η απουσία του Μίλαν Ράσταβατς από τον Αστέρα Τρίπολης, κράτησε μόλις ένα χρόνο, με τον Σέρβο να επιστρέφει στην ομάδα της οποίας διετέλεσε προπονητής για τρία χρόνια. Αποκορύφωμα ασφαλώς, η δεύτερη του σεζόν στον πάγκο του Αστέρα, το 2020-21, όταν οδήγησε την ομάδα της Τρίπολης στην έκτη θέση και τα playoff της Super League. Φέτος, θέλει να επαναλάβει το επίτευγμα αυτό και να εδραιώσει τον Αστέρα Τρίπολης, ως την καλύτερη ομάδα, εκτός των πέντε μεγάλων.

Γιάννης Αναστασίου - Κηφισιά

Γιάννης Αναστασίου ©kifisiafc

Δύσκολο έργο αναλαμβάνει ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος υπέγραψε με την Κηφισιά και θα είναι ο νέος τεχνικός των νεοφώτιστων. Ίσως ο καταλληλότερος άνθρωπος για αυτή την πρόκληση, έχοντας τεράστια εμπειρία στη Superleague, με πέρασμα από Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και Παναιτωλικό. Ιδιαίτερα η διετία που ήταν προπονητής της ομάδας του Αγρινίου θα αποτελέσει οδηγό για τον Αναστασίου, στην προσπάθεια που θα κάνει να κρατήσει την Κηφισιά στην κατηγορία, μιας και ο στόχος στον Παναιτωλικό, ήταν ο ίδιος.

Γκάμπριελ Σούρερ - Παναιτωλικός

Γκάμπριελ Σούρερ ©PanaitolikosFC

Ένας παλιός γνώριμος των ελληνικών γηπέδων, ο Γκάμπριελ Σούρερ θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού. Ο Αργεντίνος προπονητής, έχει περάσει απ' τον Ολυμπιακό, ως ποδοσφαιριστής για μια διετία (2004-2006), κατακτώντας δύο νταμπλ. Ο Σούρερ έχει εμπειρία 13 χρόνων στους πάγκους, με θητείες κυρίως σε ομάδες της χώρας του. Αυτή είναι η πρώτη του δουλειά στην Ευρώπη και δη στην Ελλάδα και θα έχει ενδιαφέρον η προσαρμογή του στο νέο αυτό περιβάλλον.