Μονομαχία στο MLS με άρωμα Super League

Κούτσιας - Σβιντέρσκι

i

© BeFunky

Μονομαχία στο MLS με άρωμα Super League

Σάρλοτ και Σικάγο Φάιρ θα κοντραριστούν για το πρωτάθλημα του MLS, σε μία αναμέτρηση με έντονο «ασπρόμαυρο» χρώμα, καθώς στις δύο ομάδες αγωνίζονται δύο πρώην επιθετικοί του ΠΑΟΚ.

Τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ έχει πραγματοποιήσει κάποιες μεγάλες πωλήσεις παικτών κυρίως στη θέση του επιθετικού. Εκτός από τους Πρίγιοβιτς και Τσόλακ, ο «Δικέφαλος» έβγαλε οικονομικό κέρδος κι από τους Σβιντέρσκι και Κούτσια. Οι τελευταίοι δύο πήραν μεταγραφή για το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα για το πρωτάθλημα του MLS, ενώ πλέον ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν ως αντίπαλοι για πρώτη φορά.

Τα ξημερώματα της 18ης Μαΐου (02:30), η Σάρλοτ θα υποδεχτεί τους Σικάγο Φάιρ σε μία αναμέτρηση με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 12η θέση με 15 πόντους και στο +1 από την ομάδα του Σικάγο. Να θυμίσουμε, στην Σάρλοτ αγωνίζεται ο Κάρολ Σβιντέρσκι, ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο ο Κούτσιας αποχώρησε από τον Βόλο, στον οποίον ήταν δανεικός για λογαριασμό των Σικάγο Φάιρ.

Σε ότι αφορά τον Πολωνό φορ, έγινε κάτοικος Βόρειας Καρολίνας καθώς υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2025 και με οψιόν για έναν ακόμη χρόνο. Τη φετινή σεζόν, μετράει τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ σε 12 συμμετοχές. Από την άλλη, ο Κούτσιας μετακόμισε στην Αμερική και το MLS για λογαριασμό των Σικάγο Φάιρ, ενώ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2026, με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο. Μέχρι στιγμής, o 19χρονος επιθετικός έχει πραγματοποιήσει επτά συμμετοχές χωρίς να βρει δίχτυα.

Στη συνολική παρουσία του με τον ΠΑΟΚ, ο νεαρός φορ μέτρησε 12 συμμετοχές και έγραψε ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς με τη συμμετοχή του στην βασική εντεκάδα σε μία αναμέτρηση απέναντι στην Γρανάδα για τους ομίλους του Europa League το 2020, έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ευρωπαϊκή ιστορία του Δικεφάλου, όντας 16 ετών 10 μηνών και 2 ημερών.

Από την άλλη, ο Κάρολ Σβιντέρσκι αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές του «Δικεφάλου» για μία τριετία, καθώς σε 134 συμμετοχές πέτυχε 35 γκολ και μοίρασε 14 ασίστ. Οι δύο επιθετικοί υπήρξαν συμπαίκτες στον ΠΑΟΚ, πανηγύρισαν τίτλους μαζί και πλέον θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο MLS.