Τέταρτη σερί νίκη για τον ΠΑΟΚ, 2-0 στο Αγρίνιο και τρίτη θέση
i

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ / © Intime

Τέταρτη σερί νίκη για τον ΠΑΟΚ, 2-0 στο Αγρίνιο και τρίτη θέση

Μάνος Τσαλγατίδης 21:33 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 00:14 - 23.12.2022

Ασταμάτητος ο ΠΑΟΚ, πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική του νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ, επικρατώντας του Παναιτωλικού με σκορ 2-0 στο Αγρίνιο και προσπέρασε τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία της Super League.

O ΠΑΟΚ πέρασε από το Αγρίνιο παίρνοντας σημαντικό διπλό επί του Παναιτωλικού με 0-2. Τα γκολ των Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και του Αουγκούστο στο 86΄έδωσαν σημαντική νίκη στους «ασπρόμαυρους». Πλέον ο Δικέφαλος έχει 4 νίκες στα 4 τελευταία τέσσερα παιχνίδια του.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να πιέσει ψηλά τον Παναιτωλικό και να του δημιουργήσει πρόβλημα στην ανάπτυξη. Το πρέσινγκ των παικτών του Δικεφάλου ξεκινούσε από τη μικρή περιοχή των γηπεδούχων με τους Νάρεϊ, Ολιβέιρα και Κωνσταντέλια να είχαν την εντολή να πέφτουν πάνω στην πρώτη πάσα του αντιπάλου. Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, η μοναδική «συναρπαστική» στιγμή ήταν η ένταση του Ελ Καντουρί με τον Μάρτενσον. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να σπάσει την άμυνα του Παναιτωλικού με κάθετο ποδόσφαιρο, ενώ οι γηπεδούχοι στόχευαν με βαθιές μπαλιές την... πλάτη των αμυντικών των «ασπρόμαυρων», ένα πλάνο που δεν απέδιδε ιδιαίτερα βέβαια.

Στο 14ο λεπτό η επιθετική τακτική του Λουτσέσκου έπιασε. Ο Ολιβέιρα με φανταστική μπαλιά έκοψε στα δύο την άμυνα του Παναιτωλικού, ο Νάρεϊ σκόραρε, αλλά μετά την εξέταση του VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ! Σα να μην έφτανε αυτό ο Δικέφαλος έχασε και τον Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός χτύπησε σε διεκδίκηση της μπάλας και στο 19΄ αντικαταστάθηκε από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ο Νταγκό είχε κάποια ξεσπάσματα από τα δεξιά και με την ταχύτητα του προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά Νάρεϊ και Ράφα Σοάρες με ντουμπλάρισμα δεν του επέτρεπαν να κάνει αυτό που ήθελε. Για να υπάρξει φάση στο παιχνίδι έπρεπε το χρονόμετρο να δείξει το 35ο λεπτό. Ο Σβαμπ άλλαξε πλευρά με μεγάλη μπαλιά, ο Σάστρε βρήκε τον Ολιβέιρα, που έκανε εξαιρετικό συρτό γυριστό, αλλά ο Ανέστης έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και απέκρουσε. Στην πορεία της φάσης βρήκε τελική και ο Κωνσταντέλιας, αλλά ο Έλληνας πορτιέρο μπλόκαρε.

Ο ΠΑΟΚ είχε ένα ξέσπασμα από το 39΄έως το 42΄ χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με Νάρεϊ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με κεφαλιά του Ολιβέιρα. Μια φάση που παραλίγο να δημιουργήσει σύρραξη μεταξύ των παικτών και του διαιτητή Σιδηρόπουλου με τους ανθρώπους του Παναιτωλικού. Έτσι το ημίχρονο βρήκε το σύνολο του Λουτσέσκου να προηγείται με 0-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Δικέφαλος μπήκε με ορμή και θα μπορούσε να σκοράρει, αν ο Ανέστης δεν προλάβαινε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή στο εναέριο τακουνάκι του Αουγκούστο. Οι «ασπρόμαυροι» προσπαθούσαν από τα πλάγια, αλλά μάταια, αφού οι ενέργειες τους ήταν ελλείπεις. Από το πουθενά, ο Παναιτωλικός έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν στο 57ο λεπτό ο Μάρτενσον έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή, ο Κοτάρσκι έκανε τρομερή επέμβαση και στη συνέχεια ο Καρέλης αστόχησε εξ επαφής σε κενή εστία.

Η επανάληψη είχε καλύτερο ρυθμό, περισσότερη τακτική, αλλά και πολλά νεύρα μεταξύ των δύο αντιπάλων. Σε αυτό το τρυπάκι μπήκαν και οι πάγκοι και κάπως έτσι είδε κίτρινη ο Γιάννης Αναστασίου που έδωσε ευχές για τα Χριστούγεννα στον επόπτη μπροστά στον πάγκο του. Από το 70ο λεπτό και έπειτα οι δυνάμεις άρχισαν να εγκαταλείπουν τις ομάδες και οι αυξομειώσεις στην ένταση και τον ρυθμό ήταν αναμενόμενες. Σε μία τέτοια στιγμή ο Νάρεϊ έπιασε στον... ύπνο την άμυνα του Παναιτωλικού, αλλά το τελείωμα του από πλάγια θέση ήταν κακό και η μπάλα κατέληξε άου.

Από το 85΄ και έπειτα ο Παναιτωλικός προσπάθησε να κάνει μια αντεπίθεση διαρκείας, αλλά αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ δεν του επέτρεψε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Οι Αγρινιώτες έδωσαν χώρους στον Δικέφαλο, που σε μια αντεπίθεση στο 86΄ βρήκε το 0-2 και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος και ο ΠΑΟΚ εκκίνησε με το δεξί μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Χουχούμης, Μλάντεν, Λάρσον, Λιάβας, Μάτρερνσον (Σενγκέλια), Φλόρες, Ντιας (81΄ Ξενιτίδης), Ντάγκο, Κολοβός, Καρέλης (81΄Ζοάο Πέδρο).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Ράφα (88΄ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε, Αουγκούστο, Σβαμπ (88΄ Νταντάς), Ελ Καντουρί (19΄ Αντρίγια Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (80΄Μουργκ), Ολιβέιρα (88΄Μπράντον)

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο 57ο λεπτό ο Κοτάρσκι σταμάτησε εντυπωσιακά την εξ επαφής προβολή του Μάρτενσον και στη συνέχεια ο Καρέλης με... πιάτο την εστία αστόχησε, με το σκορ σε εκείνο το σημείο να είναι 0-1.

MVP: Ο Ντούγκλας Αουγκούστο ήταν συγκλονιστικός και έμοιαζε να βρίσκεται σε κάθε σημείο του γηπέδου. Ακούραστος και ουσιαστικός, ενώ κατάφερε και να σκοράρει.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να χτυπήσει από τα άκρα, αλλά ο Γιάννης Αναστασίου έκλεισε πολύ καλά τις πλευρές του, ωστόσο αυτό έφερε κενά στον άξονα της αμυντικής του γραμμής και τελικά ο Λουτσέσκου χτύπησε εκεί, δίνοντας εντολή στους παίκτες να αφήσουν τις πλευρές και να συγκεντρωθούν στο διάσπαση του κέντρου της άμυνας του Παναιτωλικού.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Παρότι το παιχνίδι είχε καλό γρήγορο ρυθμό οι τελικές προσπάθειες άργησαν να ξεκινήσουν. Δείγμα αυτού είναι πως η πρώτη έγινε στο 35΄!

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Ο ΠΑΟΚ την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο. Οι «ασπρόμαυροι» θέλουν τη νίκη προκειμένου να ροκανίσουν και άλλο τη διαφορά από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.