Πότε ξεκινάει η νέα σεζόν στη Super League και στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)

Μάντσεστερ Σίτι

i

©Getty Images/Ideal Images

Πότε ξεκινάει η νέα σεζόν στη Super League και στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)

Κώστας Τόπας 14:30 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:33 - 19.06.2023

Με τη σεζόν 2022-23 ήδη να έχει τελειώσει, οι φίλοι του ποδοσφαίρου περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την έναρξη της νέας χρονιάς.

Μετά το τέλος του Nations League, το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έριξε αυλαία μετά από μια μακρά σεζόν που σημαδεύτηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ήδη οι ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν τις διακοπές τους, αλλά η δραστηριότητα δεν σταματάει στα γραφεία των συλλόγων. Οι ομάδες από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανταγωνίζονται ήδη για να σχηματίσουν μια ομάδα ανώτερη από αυτή της περσινής σεζόν. Από την πλευρά τους, οι φίλαθλοι περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Πότε όμως ξεκινά η νέα σεζόν;

Super League

Το τριήμερο 18-20 Αυγούστου θα γίνει η σέντρα για το πρωτάθλημα της Super League την περίοδο 2023-24. Το φινάλε της κανονικής περιόδου θα γίνει στις 3/3 του 2024 και των Play Offs στις 12/5. Οσον αφορά τη διακοπή του πρωταθλήματος για την περίοδο των Χριστουγέννων-Νέου Ετους (16η αγ.) ορίστηκε στις 20-21/12  και η επανέναρξή του (17η αγ.) στις 3-4/01 του 2024. Το πρόγραμμα πάντως, για την ώρα, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Premier League

Η Premier League έχει ήδη φτιάξει ολόκληρο το καλεντάρι για τη νέα σεζόν, έχει καθοριστεί και η ημερομηνία για το τέλος της σεζόν. Την πρώτη αγωνιστική η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα θα τεθεί αντιμέτωπη εκτός έδρας με τη νεοφώτιστη στη κατηγορία Μπέρνλι, του άλλοτε αμυντικού των «Πολιτών», Βινσέντ Κομπανί. Οι αγγλικές ομάδες θα παίξουν την τελευταία τους αγωνιστική την Κυριακή 19 Μαΐου.

La Liga

Η La Liga Santander θα είναι η πρώτη μεγάλη διοργάνωση που θα ξεκινήσει. Το ισπανικό πρωτάθλημα θα ανοίξει αυλαία την Παρασκευή 11 Αυγούστου. Ωστόσο,  άγνωστος παραμένει ο εναρκτήριος αγώνας που θα κριθεί στην κλήρωση της 22ας Ιουνίου.

Bundesliga

Μία εβδομάδα μετά τη La Liga και την Premier League ξεκινάει η Bundesliga. Το γερμανικό πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 18 Αυγούστου με ένα εναρκτήριο παιχνίδι. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό ούτε το ημερολόγιο του πρωταθλήματος. Ως εκ τούτου, είναι άγνωστο ποιες ομάδες θα ανοίξουν την αυλαία. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί η τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος στη Γερμανία, το ίδιο Σαββατοκύριακο με την Αγγλία.

Serie A

Η Serie A θα διαρκέσει μία εβδομάδα περισσότερο από το γερμανικό πρωτάθλημα. Η πρώτη κατηγορία στην Ιταλία θα ξεκινήσει το Σάββατο 12 Αυγούστου, μία ημέρα μετά τη La Liga. Για την ώρα δεν είναι γνωστό ούτε το παιχνίδι που θα ανοίξει τη σεζόν. Το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς θα γίνει την Κυριακή 26 Μαΐου.

Ligue 1

Η Ligue 1 θα έχει τις ίδιες ημερομηνίες με την Premier League. Το Σαββατοκύριακο 12 Αυγούστου θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της εγχώριας διοργάνωσης στη Γαλλία, ενώ η τελευταία ημερομηνία στο γαλλικό ημερολόγιο είναι η Κυριακή 19 Μαΐου .