Γκατσίνοβιτς: «Την διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ, την κάνει η ένταση»
i

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς/©intime

Γκατσίνοβιτς: «Την διαφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ, την κάνει η ένταση»

Κώστας Τσίλης 16:25 - 18.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:29 - 18.06.2023

Αφιέρωμα στον Γκατσίνοβιτς έκανε το κανάλι της Άιντραχτ και έφτασε μέχρι και την Ελλάδα για να μάθει τα μυστικά και του Σέρβου και της… ΑΕΚ

Δεν είναι μυστικό πως ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς είναι δεμένος συναισθηματικά με την Άιντραχτ. Άλλωστε πριν από μερικές μέρες έδωσε το παρών και στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας για να την παρακολουθήσει. Όμως και η Άιντραχτ φαίνεται πως δεν έχει ξεχάσει όσα προσέφερε ο Γκατσίνοβιτς. Γι’ αυτό έφτασε μέχρι και την Ελλάδα, για να κάνει ένα βίντεο στο οποίο ο Σέρβος μιλάει και για την ζωή στην Αθήνα, αλλά αποκαλύπτει και το αγωνιστικό μυστικό της ΑΕΚ, που έκανε την διαφορά στην φετινή σεζόν.

«Η Bundesliga είναι σίγουρα καλύτερο πρωτάθλημα. Υπάρχει περισσότερη ένταση εκεί, αν και εμείς έχουμε έναν προπονητή που παίζει με ανάλογο τρόπο γιατί απαιτεί υψηλή ένταση. Πιστεύω πως αυτό κάνει και τη διαφορά σε μας. Παίζουμε με μεγάλη ένταση, πιέζουμε πολύ και προσπαθούμε να ανακτήσουμε άμεσα την κατοχή όταν τη χάνουμε. Είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι και αυτό έκανε τη διαφορά φέτος. Κάποιοι με ρωτούσαν αν προπονούμαστε τόσο σκληρά και για τόση ώρα γιατί δεν είναι τόσο συνηθισμένο στην Ελλάδα. Όμως αποδείξαμε ότι αυτό είναι το σωστό».

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς © Ιntime

Ο Γκατσίνοβιτς αναφέρθηκε και στις παρέες του μέσα στην ομάδα. Με πρώτο και καλύτερο τον Τσούμπερ, που εκτός από κοινό μανατζερικό γραφείο, τους συνδέει και μια περίεργη σχέση καθώς όταν ο ένας έφευγε από μια ομάδα στην Γερμανία, ο άλλος πήγαινε. Τώρα όμως στην ΑΕΚ είναι συμπαίκτες. «Περνάω πολλή ώρα με τον Βίντα και με τον Τσούμπερ, ο οποίος με βοήθησε πολύ στο ξεκίνημα. Μίλησα πολύ μαζί του πριν έρθω εδώ και είχε να πει πολλά καλά πράγματα. Με τον Στάνκοβιτς και τον Ραντόνια έχουμε έναν δικό μας βαλκανικό γκρουπ και αυτό είναι φανταστικό».

Φυσικά και ο Γκατσίνοβιτς μίλησε για την ζωή του στην Ελλάδα και την Αθήνα και πόσο την απολαμβάνει. «Θέλω να απολαμβάνω τη ζωή στην Αθήνα. Ο καιρός είναι φοβερός και γι’ αυτό είμαστε διαρκώς έξω με τα παιδιά. Ο τρόπος σκέψης των ανθρώπων είναι παρόμοιος με την Σερβία και έτσι δεν ήταν δύσκολο για μας και μας αρέσει πραγματικά η Ελλάδα. Ο καιρός είναι το καλύτερο πράγμα, είναι έτσι σχεδόν κάθε μέρα. Δεν μαθαίνω ελληνικά, παρότι το ήθελα στην αρχή. Στη Γερμανία έμαθα γρήγορα τη γλώσσα, αλλά τότε ήμασταν μόνο εγώ και η σύζυγός μου και ήταν πιο εύκολο. Τώρα περνάω πολλή ώρα με την οικογένειά μου και δεν προλαβαίνω».