Κι όμως με τον Φερνάντες ήταν η 3η φορά που παίκτης της ΑΕΚ τραυματίζεται σοβαρά σε διακοπές
i

Πάολο Φερνάντες/©intime

Κι όμως με τον Φερνάντες ήταν η 3η φορά που παίκτης της ΑΕΚ τραυματίζεται σοβαρά σε διακοπές

Κώστας Τσίλης 09:00 - 17.06.2023

Μοιάζει απίστευτό κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, πως η περίπτωση Φερνάντες δεν είναι η πρώτη ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ που τραυματίζεται σοβαρά εκτός προπονήσεων και εκτός παιχνιδιών.

Εξυπακούεται πως η ατυχία, ακόμα και η πιο μεγάλη, είναι μέσα στη ζωή των ποδοσφαιριστών. Και υπήρξαν και στην ΑΕΚ κάποιοι που την βίωσαν για τα καλά στο πετσί τους. Ο Γκούντγιονσεν που ήταν η μεταγραφάρα στη σεζόν του αλλά με το καλημέρα έσπασε το πόδι του σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, πιο πίσω ο Κωστής που διέλυσε το πόδι του σε μια σύγκρουση στο ματς με τον Στουρμ Γκρατς και ουσιαστικά ποτέ δεν ξαναέπαιξε κανονική μπάλα ή ο Κετσπάγια που έσπασε το χέρι του στο πρώτο παιχνίδι του με την ΑΕΚ

Όλοι αυτοί όμως, την πάτησαν κατά την διάρκεια παιχνιδιού. Ή κάποιοι άλλοι στην προπόνηση. Ο Πάολο Φερνάντες θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον επτά μήνες, κόβοντας τον αχίλλειο εν καιρώ καλοκαιρινών διακοπών και ατομικής προπόνησης. 

Αυτό μοιάζει να είναι κάτι παραπάνω από τον ορισμό της γκαντεμιάς. Και το απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό, είναι πως ο Φερνάντες δεν είναι καν ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που την... πατάει με σοβαρό τραυματισμό εκτός προπόνησης και εκτός παιχνιδιών. Για την ακρίβεια είναι ο τρίτος. Έχουν προηγηθεί ο Μπρούνο Ζουκουλίνι και ο Τζολέον Λέσκοτ.

Ο Αργεντινός χαφ είχε αποκτηθεί από την ΑΕΚ τον Γενάρη του 2016. Ήταν μια πραγματικά σπουδαία κίνηση, καθώς είχε έρθει ως δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι. Και αν παρακολουθήσει κανείς την καριέρα που κάνει τα τελευταία χρόνια στην Ρίβερ Πλέιτ, θα καταλάβει πόσο ποιοτικός χαφ ήταν. 

Ωστόσο στην ΑΕΚ έπαιξε ελάχιστα. Και έπαιξε ελάχιστα διότι μετά από το μόλις τρίτο παιχνίδι του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, πήρε την απόφαση να πάει στα Σπάτα για δουλειά, παρότι ο τότε προπονητής της Ένωσης, Γκουστάβο Πογιέτ, είχε δώσει προαιρετική προπόνηση. Δηλαδή ρεπό. 

Ο Ζουκουλίνι πήγε στο προπονητικό κέντρο για να κάνει ουσιαστικά την αποκατάσταση του. Ένα στραβοπάτημα όμως μέσα στο γήπεδο, του κόστισε ένα κάταγμα στο μετατάρσιο. Ξαφνικά βρέθηκε την επόμενη μέρα να αποχαιρετά τους συμπαίκτες του και να αναχωρεί για τον Μάντσεστερ προκειμένου να κάνει επέμβαση. Ήταν και το τέλος της σύντομης καριέρας του στην ΑΕΚ. Ευτυχώς στη συνέχεια γύρισε δυνατός, έπαιξε και στην Ιταλία και στην Αργεντινή με μεγάλη επιτυχία. 

Λίγους μήνες μετά, το καλοκαίρι του 2016 και μάλιστα στο παράθυρο των ελεύθερων, η ΑΕΚ αποκτά με μεταγραφή τον σπουδαίο Τζολέον Λέσκοτ. Σπουδαίο ως προς το τεράστιο βιογραφικό και τα άπειρα χιλιόμετρα στο υψηλότερο επίπεδο της Premier League και της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Δεν πρόλαβε να παίξει πολύ όμως. Αρχές του Οκτώβρη ο τότε προπονητής Τιμούρ Κετσπάγια, έδωσε διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ο Λέσκοτ αποφάσισε να το περάσει αυτό το ρεπό στην Αγγλία

Όταν επέστρεψε στα Σπάτα, το γόνατό του ήταν... τούμπανο και φυσικά πονούσε. Κάτι που δεν είχε να κάνει με τραυματισμό σε παιχνίδι, καθώς ο Λέσκοτ είχε φύγει για το ρεπό του, χωρίς να διαπιστωθεί κάτι τέτοιο και χωρίς να παραπονεθεί για πρόβλημα. 

Τελικά αποκάλυψε πως το πρήξιμο και ο τραυματισμός στο γόνατο, είχε προκύψει κάνοντας ποδήλατο στην Αγγλία. Κάπως έτσι, τελείωσε μάλλον άδοξα όχι μόνο η καριέρα του στην ΑΕΚ, αλλά συνολικά η τεράστια ποδοσφαιρική του καριέρα. Όχι τόσο επειδή είχε φτάσει στα 34, αλλά διότι αυτός ο τελευταίος τραυματισμός ήταν ο καθοριστικός για το ήδη ταλαιπωρημένο του γόνατο.