Χειρουργήθηκε ο Φερνάντες και ξεκινά αποθεραπεία - Πότε υπολογίζεται η επιστροφή του
i

Πάολο Φερνάντες/©intime

Χειρουργήθηκε ο Φερνάντες και ξεκινά αποθεραπεία - Πότε υπολογίζεται η επιστροφή του

Κώστας Τσίλης 19:35 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:41 - 16.06.2023

Έκανε άμεσα την επέμβαση στη Βαρκελώνη ο Φερνάντες και το διάστημα που θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης υπολογίζεται περίπου στους επτά μήνες

Από την στιγμή που οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Πάολο Φερνάντες έδειξαν το χειρότερο σενάριο με ολική ρήξη στον αχίλλειο, το χειρουργείο δεν έπρεπε να καθυστερήσει ούτε μέρα. 

Γι αυτό και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έκανε σήμερα το απόγευμα στην Βαρκελώνη την επέμβαση στο πόδι του. Και από την στιγμή που θα πάρει το εξιτήριο, θα ξεκινήσει την αποθεραπεία και την ζόρικη μάχη για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση. 

Αυτή την στιγμή και αμέσως μετά την επέμβαση, φυσικά και δεν μπορεί να γίνει μια πρόβλεψη με ακρίβεια για το πότε ο Φερνάντες θα μπορέσει να μπει και πάλι στο γήπεδο για να προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς. 

Μια πρώτη εκτίμηση που υπάρχει, είναι πως αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί περίπου επτά μήνες. Κάτι που σημαίνει πως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα το παλέψει για να είναι έτοιμος στην διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Έχοντας χάσει το πρώτο μισό της σεζόν, μαζί με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ σε προκριματικά και ομίλους.

Ο Φερνάντες θα χρειαστεί να μείνει στην Ισπανία για να κάνει το πρώτο κομμάτι της αποθεραπείας του. Επομένως δεν θα μπορέσει καν να ακολουθήσει την αποστολή της ΑΕΚ στην Ολλανδία, έστω για να βρίσκεται απλώς μαζί με την ομάδα και να δουλεύει στο δικό του ατομικό πρόγραμμα. Αυτό φαίνεται πως πρακτικά δεν είναι εφικτό. 

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο Φερνάντες θα πιάσει ξανά δουλειά επί ελληνικού εδάφους, αμά τη επιστροφή της αποστολής από την Ολλανδία, από τα μέσα του Ιούλη και μετά.