Ο Αλμέιδα τα βάζει ξανά όλα στο τραπέζι για τα άκρα της ΑΕΚ, μετά την εξέλιξη με Φερνάντες
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα τα βάζει ξανά όλα στο τραπέζι για τα άκρα της ΑΕΚ, μετά την εξέλιξη με Φερνάντες

Κώστας Τσίλης 16:12 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:13 - 16.06.2023

Ένα μικρό σοκ ήταν για όλους στην ΑΕΚ αυτό που έγινε με Φερνάντες και πλέον χωρίς πανικό, ο Αλμέιδα θα βάλει στο τραπέζι όλα τα δεδομένα και το Sportal.gr τα αναλύει

Την πρώτη... κρυάδα με την υπόθεση του τραυματισμού του Πάολο Φερνάντες, στην ΑΕΚ την είχαν πάρει ήδη από χθες. Είχαν εναποθέσει κάποιες τελευταίες ελπίδες μήπως τα αποτελέσματα της μαγνητικής οδηγήσουν όχι στο καλύτερο, αλλά έστω σ' ένα σχετικά καλό σενάριο. Κάτι που τελικά δεν έγινε, αλλά έτσι κι αλλιώς ο Ματίας Αλμέιδα από την αρχή είχε στο μυαλό του ακόμα και το χειρότερο που θα μπορούσε να προκύψει. Όπως και έγινε. 

Ο Αργεντινός τεχνικός δεν είναι απ' αυτούς που κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα. Παρότι δεδομένα στεναχωρήθηκε για την εξέλιξη και ανθρώπινα αλλά και ποδοσφαιρικά. Έτσι κι αλλιώς ο Αλμέιδα πάντα "τρελαίνεται" όταν παθαίνουν κάτι τα "παιδιά" του. Απλώς πλέον είναι υποχρεωμένος ο Αργεντινός τεχνικός να βάλει ξανά στο τραπέζι όλα τα δεδομένα για τα άκρα της επίθεσης. 

Αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ο Νίκλας Ελίασον για την δεξιά πλευρά. Όπως υπήρχε μόνο και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς για την αριστερή και ως εκ τούτου είχε ήδη μπει στον σχεδιασμό η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή για τα άκρα. Τώρα ο Αλμέιδα έχει βρεθεί ουσιαστικά μ' έναν παίκτη λιγότερο. Και το διάστημα απουσίας του Φερνάντες μοιάζει πολύ μεγάλο, για να το διαχειριστεί με τον ίδιο τρόπο, όπως και με τον Μοχαμάντι τον περασμένο Δεκέμβρη. Παρόλο που ίσως λόγω φιλοσοφίας θα το σκεφτόταν και θα το σκεφτεί. 

Ελίασον Ελίασον / © Intime

Υπάρχει ανοιχτό ακόμα και το θέμα του Άμραμπατ. Ένας παίκτης που κυρίως έπαιζε στο δεξί άκρο την προηγούμενη σεζόν και πολλές φορές ήταν και πρώτη λύση για την ενδεκάδα, ακόμα και όταν ο Ελίασον επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Το συμβόλαιο του Άμραμπατ λήγε σε λιγότερο από 15 μέρες και ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία. Το ίδιο είχε κάνει και πέρυσι, αλλά φέτος η ΑΕΚ δεν έδειχνε να θέλει να μπει σε διαδικασία να τον μεταπείσει. Κανείς δεν ξέρει όμως, αν η υπόθεση Φερνάντες αλλάζει τα δεδομένα. 

Σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ δεν μπορεί να μείνει μόνο με τον Ελίασον ως επιλογή για την δεξιά πλευρά της επίθεσης. Σίγουρο είναι επίσης, πως σε κάθε περίπτωση, η έτσι κι αλλιώς προαποφασισμένη κίνηση για απόκτηση ακραίου επιθετικού, θα ιεραρχηθεί μέσα στις πρώτες προτεραιότητες. Ίσως και πρώτη. Και σίγουρο είναι πως θα τεθεί επί τάπητος και μια ακόμα κίνηση πάλι για τα άκρα της επίθεσης. Τίποτα βιαστικά, τίποτα με πανικό, διότι δεν λειτουργεί έτσι ο Αλμέιδα.