Footmercato: «Η Θέλτα θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για τον Πινέδα από τα 7-8 εκατομμύρια»
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Footmercato: «Η Θέλτα θα ξεκινήσει τις συζητήσεις για τον Πινέδα από τα 7-8 εκατομμύρια»

Κώστας Τσίλης 18:19 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:56 - 27.02.2024

Σύμφωνα με τους Γάλλους, ο Λουίς Κάμπος που δουλεύει παράλληλα σε Θέλτα και Παρί Σεν Ζερμέν πιέζεται για να κάνει πωλήσεις, ανάμεσα σ' αυτές και του Πινέδα και με συγκεκριμένη τιμή.

Μέχρι τώρα τα δημοσιεύματα σχετικά με το μέλλον του Ορμπελίν Πινέδα, ερχόντουσαν είτε από το Μεξικό, λόγω καταγωγής του παίκτη, είτε από την Ισπανία λόγω της Θέλτα στην οποία ανήκει ο ποδοσφαιριστής. Σήμερα όμως, υπάρχει σχετικό δημοσίευμα και από την Γαλλία. Συγκεκριμένα από το Footmercato. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η Θέλτα συζητά για την πώληση του Πινέδα, με τιμή εκκίνησης στα 7-8 εκατομμύρια ευρώ»

Στο ερώτημα πως προέκυψε ρεπορτάζ σε γαλλικό Μέσο για τον Πινέδα, η απάντηση βρίσκεται στο παράδοξο του ρόλου που έχει ο Λουίς Κάμπος. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έχει διοικητικό ρόλο και στην Θέλτα, αλλά και στην Παρί Σεν Ζερμέν. Εξ ου και το ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο Κάμπος αυτό το καλοκαίρι πιέζεται για να κάνει πωλήσεις και στην Γαλλία αλλά και στην Ισπανία. Και γίνεται αναφορά σ' όλους τους προς πώληση ποδοσφαιριστές τόσο σε Θέλτα, όσο και σε Παρί.

Μέσα σ' αυτούς βρίσκεται και ο Πινέδα. Όσο για τα χρήματα που γράφονται ως απαιτήσεις της Θέλτα, αυτό πιθανότατα απαντά και στην ερώτηση για το πως έχει προκύψει το ισπανικό δημοσίευμα περί της πρότασης που υποτίθεται πως έκανε ο Παναθηναϊκός (και διαψεύστηκε) στην ισπανική ομάδα για τον Μεξικανό. Υπήρχε από την αρχή η αίσθηση, πως αυτό το δημοσίευμα ήταν πρόσκληση ενδιαφέροντος για πώληση αλλά και δημοσιοποίηση οικονομικών απαιτήσεων. 

Στην ΑΕΚ «πάγωσαν» στο τηλεφώνημα Φερνάντες αλλά καμία απόφαση δεν θα είναι εν θερμώ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:31 - 15.06.2023

Στην ΑΕΚ «πάγωσαν» στο τηλεφώνημα Φερνάντες αλλά καμία απόφαση δεν θα είναι εν θερμώ

Υπάρχει αγωνία στην ΑΕΚ για το μέγεθος της ζημιάς του Φερνάντες, αλλά όποια και αν είναι η διάγνωση, δεν πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις που θα είναι... αυτοματοποιημένες

Φαίνεται και προκύπτει και από το γαλλικό δημοσίευμα, πως στη Θέλτα έχουν στο μυαλό τους να ξεκινήσουν την κουβέντα για τον Πινέδα από τα 7-8 εκατομμύρια. Δηλαδή από πολύ ψηλά, για να μπορέσουν στη συνέχεια να μην πέσουν πολύ χαμηλά. Στην ΑΕΚ φυσικά γνωρίζουν καλά πως παίζεται το παιχνίδι και πως είναι οι ελιγμοί τακτικής σ' αυτές τις περιπτώσεις.