Ο Πινέδα για το μέλλον του: «Το έχω αφήσει στον ατζέντη μου, θέλω να μείνω στην Ευρώπη»

Πινέδα

i

Ορμπελίν Πινέδα/ ©Intime

Ο Πινέδα για το μέλλον του: «Το έχω αφήσει στον ατζέντη μου, θέλω να μείνω στην Ευρώπη»

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:37 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:56 - 27.02.2024

Ο Ορμπελίν Πινέδα ρωτήθηκε ξανά για το μέλλον του και τόνισε πως θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Ένας από τους λόγους που η ΑΕΚ κατάφερε να φθάσει στην κατάκτηση του νταμπλ είναι ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο Μεξικανός «μάγος» συνέβαλε τα μέγιστα στην παρουσία της «Ένωσης» τη σεζόν 2022-23 τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο κι είναι ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα αλλά και της «κίτρινης» κερκίδας. 

Ο δανεισμός του Μεξικανού μέσου στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε και τον Ιούλιο θα πρέπει να επιστρέψει στη Θέλτα. Τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Πινέδα είναι καθημερινά. Άπαντες ανυπομονούν να μάθουν που θα συνεχίσει. Μάλιστα η ισπανική ιστοσελίδα, «Farodevigo» ανέφερε πως ο Παναθηναϊκός έκανε «μπάσιμο» για την απόκτηση του Μεξικανού, προσφέροντας οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Οι «πράσινοι» ωστόσο, το διέψευσαν. 

Το μέλλον του Ορμπελίν Πινέδα αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να εξελιχθεί σε σίριαλ. Ο 27χρονος μέσος βρίσκεται στην εθνική του Μεξικού, αλλά φυσικά δεν μπορεί να αποφύγει τις ερωτήσεις για το πού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

«Η αλήθεια είναι πως ζω μέρα την μέρα, το άφησα στον ατζέντη μου. Του είπα "είναι δική σου δουλειά, θα φροντίσω να κάνω τη δουλειά μου στο γήπεδο, δώσε μου τα δεδομένα που δουλεύουν" και ας έρθουν εκπλήξεις. Πιστεύω ότι όταν εμείς οι παίκτες μένουμε εκτός, έρχονται οι καλύτερες προτάσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Azteca Deportes.

Πάντως, ο 27χρονος Μεξικανός μέσος έσπευσε να βάλει... φρένο στα σενάρια επιστροφής στην πατρίδα του, τονίζοντας πως πρόθεσή του είναι να παραμείνει στην Ευρώπη. 

«Ορίστε, το έλεγα πάντα. Πρώτα είναι το όνειρό μου να συνεχίσω να εξελίσσομαι, να συνεχίσω να πετυχαίνω και να συνεχίσω να χτυπάω πόρτες, ώστε να υπάρχουν περισσότεροι Μεξικανοί», επισήμανε ο Πινέδα. 

Ο Ορμπελίν Πινέδα τη φετινή σεζόν σε 41 εμφανίσεις που κατέγραψε με τον Δικέφαλο στο στήθος, βρήκε δέκα φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας παράλληλα μοιράσει και τέσσερις ασίστ σε συμπαίκτες του.