Οι 2+1 μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ
i

Ματίας Αλμέιδα, Παναγιώτης Κονέ/©intime

Οι 2+1 μεταγραφικές προτεραιότητες της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 21:32 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:59 - 13.06.2023

Το Sportal αναλύει τον άμεσο μεταγραφικό προγραμματισμό της ΑΕΚ και τις πρώτες κινήσεις ενίσχυσης που αναμένεται να προχωρήσουν μέχρι και τις αρχές του Ιούλη

Στην μεταγραφική επικαιρότητα της ΑΕΚ το μοναδικό όνομα που κυκλοφορεί και ακούγεται έντονα όλες αυτές τις μέρες, είναι του Ορμπελίν Πινέδα. Και φυσικά του Σταύρου Πήλιου που αποκτήθηκε. Κανένα άλλο όνομα, που να μην είναι αποκύημα φαντασίας ή παιχνιδιών μάνατζερ. Αυτό φυσικά και δεν σημαίνει πως ο Ματίας Αλμέιδα και οι άνθρωποι που «τρέχουν» την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού, είναι σε καλοκαιρινές διακοπές. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει. Έχουν δρομολογηθεί και προχωρούν, οι κινήσεις που είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Και το Sportal.gr τις αναλύει. 

Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να κάνει πολλές μεταγραφικές κινήσεις. Λίγες και στοχευμένες. Εκτός βέβαια αν προκύψουν πωλήσεις που είναι μια άλλη συζήτηση, η οποία δύσκολα θα ανοίξει πριν τελειώσουν τα ματς του Αυγούστου για τα ευρωπαϊκά προκριματικά. Για την ΑΕΚ υπάρχουν δυο συν μια ακόμα μεταγραφικές προτεραιότητες, που ο στόχος και η συζήτηση που έχει γίνει με τον Αλμέιδα, είναι να κλείσουν μέχρι και τις αρχές Αυγούστου. Ή ακόμα καλύτερα πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία. 

Πρώτη προτεραιότητα, όπως ήδη έχετε διαβάσει από το Sportal.gr, είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, με πολύ συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και προφίλ. Στόπερ ποιοτικός, κατά προτίμηση αριστεροπόδαρος, που να έρθει για να διεκδικήσει τη θέση του βασικού, χωρίς το βιογραφικό του να είναι τέτοιο που να την θεωρεί δεδομένη. Αυτό ίσως μαρτυρά και το ηλικιακό πλαίσιο μέσα στο οποίο κάνει αυτή την αναζήτηση στόπερ η ΑΕΚ. Έχουν ξεχωρίσει κάποιες περιπτώσεις, δεν έχει βγει καμία στο φως της δημοσιότητας, αλλά η Ένωση το προχωράει για να την κλείσει άμεσα αυτή την πρώτη προτεραιότητα. 

Από εκεί και πέρα οι άλλες δυο κινήσεις, που επίσης στην ΑΕΚ θέλουν να τις προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αφορούν την επιθετική γραμμή. Στην Ένωση κοιτάζουν για έναν επιθετικό. Χωρίς αυτό να βρίσκεται σε συνάρτηση με την υπόθεση του Λιβάι Γκαρσία. Ωστόσο ενδέχεται να έχει να κάνει με το μέλλον του Φαν Βέερτ. Πάντως η ΑΕΚ ψάχνεται και το προχωράει για έναν επιθετικό. Χωρίς να είναι ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά των περιπτώσεων που έχουν προκριθεί. 

Επίσης η ΑΕΚ κοιτάζει σίγουρα στην αγορά και για έναν παίκτη που θα αγωνίζεται στα άκρα της επίθεσης. Και κυρίως στο αριστερό άκρο. Όμως αυτή η επιλογή ενδεχομένως να είναι ακόμα και σε συνάρτηση με την κίνηση που θα γίνει για τον επιθετικό. Επομένως πρακτικά δεν μπαίνει, ως προτεραιότητα στον σχεδιασμό, πριν από την κίνηση που θέλει να κάνει για επιθετικό. Εκτός εάν βρεθεί κάτι πολύ εξαιρετικό, που θα είναι ευκαιρία την οποία η ΑΕΚ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί άμεσα. 

Ουσιαστικά ο στόχος της ΑΕΚ και το πλάνο πάνω στο οποίο κινούνται οι άνθρωποι που «τρέχουν» την υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού, είναι να αποκτηθεί άμεσα ένας στόπερ και ένας επιθετικός. Και από εκεί και πέρα να προχωρήσει μια ακόμα κίνηση, για τα άκρα της επίθεσης. Αυτές είναι οι άμεσες ανάγκες, που ο στόχος είναι να καλυφθούν είτε πριν την έναρξη της προετοιμασίας, είτε μέχρι και την αρχή της. Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ θα ψαχτεί στην αγορά για τουλάχιστον μια ή δυο ακόμα κινήσεις. Αλλά αυτό αναμένεται να γίνει μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία, το οποίο ολοκληρώνεται στις 14 Ιουλίου.