Η ΑΕΚ έχει βρει τον στόπερ που θέλει ο Αλμέιδα
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Η ΑΕΚ έχει βρει τον στόπερ που θέλει ο Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 18:03 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:04 - 14.06.2023

Πρώτη προτεραιότητα για την ΑΕΚ είναι η απόκτηση κεντρικού αμυντικού και έχει εντοπίσει αυτό που ταιριάζει στο αγωνιστικό μοντέλο που θέλει ο Αλμέιδα

Για την ΑΕΚ ο σχεδιασμός για την μεταγραφική ενίσχυση είναι πολύ συγκεκριμένος. Τουλάχιστον ως προς το πρώτο κομμάτι του με τις άμεσες προτεραιότητες. Όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, στην ΑΕΚ θέλουν να προχωρήσουν άμεσα για δυο κινησεις συν μια ακόμα.

Ωστόσο η αλήθεια είναι πως η πρώτη από τις… προτεραιότητες είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Ενδεχομένως μάλιστα είναι και η μεταγραφική περίπτωση πάνω στην οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη προεργασία. Και μάλιστα υπάρχουν και πληροφορίες πως ήδη έχει εντοπιστεί και ο βασικός στόχος. Και προχωράει πάνω σε αυτόν.

Σήμερα κυκλοφόρησε το όνομα του Νέστορ Αραούχο. Ωστόσο η περίπτωση του Μεξικανού εκτός από εξαιρετικά δύσκολη, δεν φαίνεται να είναι καν μέσα στις επιλογές της ΑΕΚ. Εξάλλου εκτός όλων των άλλων υπάρχει και το μειονέκτημα πως καταλαμβάνει θέση ξένου.

Στην ΑΕΚ έχουν στοχεύσει σε άλλη περίπτωση κεντρικού αμυντικού. Περίπτωση την οποία έχει τσεκάρει και την έχει δουλέψει. Ο στόχος είναι να κλείσει αυτή η μεταγραφή ακόμα και πριν να φύγει η ΑΕΚ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία στις 27 του μηνός. Και μάλιστα εκφράζεται η αισιοδοξία πως είναι εφικτός αυτός ο στόχος. Κάτι που δείχνει πως η ΑΕΚ έχει προχωρήσει αρκετά την υπόθεση. Εννοείται κάτω από άκρα μυστικότητα. Άλλωστε και πέρυσι η ΑΕΚ τις περισσότερες από τις κινήσεις της, τις έκλεισε αιφνιδιαστικά.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, όπως πολλές φορές έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, η ΑΕΚ θέλει έναν κεντρικό αμυντικό που να έρθει για να διεκδικήσει και να μπορεί να σηκώσει το βάρος του βασικού. Να συμπληρώσει την τετράδα με Μουκουντί, Βίντα και Μήτογλου, αλλά όχι ως ο τέταρτος στην σειρά. Ένας στόπερ που θα μπορεί να είναι βασικός. Κάτι που σημαίνει πως θα έχει και ανάλογη ποιότητα. Πάντα βεβαίως στην λογική του Αλμέιδα, πως δεν υπάρχει ουδείς, όποιο και αν είναι το όνομα του, που έχει σίγουρα καπαρωμένη τη θέση του στην ενδεκάδα.