Ο γρίφος για την επίθεση της ΑΕΚ είναι στον Φαν Βέερτ
i

Τομ Φαν Βέερτ/©intime

Ο γρίφος για την επίθεση της ΑΕΚ είναι στον Φαν Βέερτ

Κώστας Τσίλης 09:19 - 14.06.2023

Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί για όλους και για όλα στην επίθεση της ΑΕΚ, εκτός από την περίπτωση του Φαν Βέερτ

Το τοπίο όσον αφορά την εικόνα στην επίθεση της ΑΕΚ, έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Υπό την έννοια πως έχουν ληφθεί αποφάσεις. Ο Λιβάι Γκαρσία δεν πωλείται. Τουλάχιστον όχι πριν από τα ευρωπαϊκά προκριματικά του Αυγούστου. Στην αγορά η ΑΕΚ έχει βγει ήδη και ψάχνει για επιθετικό. Ενώ ο Ζίνι θα είναι στην καλοκαιρινή προετοιμασία καθώς ο Ματίας Αλμέιδα θέλει να δουλέψει μαζί του. Για τον μοναδικό που υπάρχει ένα γρίφος, είναι για τον Φαν Βέερτ. 

Η περίπτωση του Ολλανδού φορ, είναι η μοναδική που το τοπίο εξακολουθεί να είναι ακόμα πολύ θολό ως προς το μέλλον του στην ΑΕΚ. Είναι γεγονός πως ο Φαν Βέερτ δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής στην σεζόν που πέρασε. Ωστόσο αυτό έχει να κάνει και σε μεγάλο βαθμό με το γεγονός πως δυσκολεύτηκε αρκετά στην προσαρμογή από την ένταση της δουλειάς στον Βόλο, σ' αυτήν της ΑΕΚ. Και μάλιστα του κόστισε και σε τραυματισμούς, καθώς ταλαιπωρήθηκε αρκετά από μυϊκά ζητήματα καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. 

Το αγωνιστικό στιλ του Φαν Βέερτ δεν είναι αυτό που "κουμπώνει" ακριβώς στο παιχνίδι που θέλει συνήθως από τον φορ του ο Αλμέιδα. Αυτό μπορεί να το υπηρετήσει περισσότερο ένας επιθετικός με τα χαρακτηριστικά του Γκαρσία ή και του Ζίνι. Και πιθανότατα τέτοιον ψάχνει και στην αγορά. Ωστόσο ο Ολλανδός φορ έχει ποιότητα και κυρίως αίσθηση του γκολ. Παρόλο που δεν έπαιξε πολύ, βοήθησε με το σκοράρισμα του και μάλιστα με σημαντικά τέρματα. Αυτό ήταν κάτι που το αναγνώρισε ο Αλμέιδα. Όπως και την δουλειά και την συνέπεια που είχε ο Φαν Βέερτ. 

Ο Ολλανδός φορ έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Υπάρχουν και αρκετές ομάδες, ακόμα και εντός συνόρων, που καλοβλέπουν τον Φαν Βέερτ και ενδεχομένως και να σκοπεύουν να κτυπήσουν την πόρτα της Ένωσης. Παρότι θα βόλευε να τον αποκτήσουν ως ελεύθερο. Στην ΑΕΚ δεν φαίνεται να βιάζονται να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του Φαν Βέερτ και ενδεχομένως οι λόγοι να είναι περισσότεροι από ένας. 

Το επικρατέστερο σενάριο είναι πως η προετοιμασία της ΑΕΚ θα ξεκινήσει με τον Ολλανδό φορ κανονικά στην δούλεψη του Αλμέιδα. Και στην πορεία θα παρθούν αποφάσεις ανάλογα και με την εικόνα στην δουλειά που θα γίνει στην προετοιμασία αλλά και τις εξελίξεις που τυχόν θα προκύψουν από την αναζήτηση της ΑΕΚ για επιθετικό, στην μεταγραφική αγορά.