Ο Αλμέιδα έμεινε σίγουρα ικανοποιημένος απ' αυτό που είδε με τον Βίντα

Ντομαγκόι Βίντα, Ματίας Αλμέιδα

i

Ντομαγκόι Βίντα, Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα έμεινε σίγουρα ικανοποιημένος απ' αυτό που είδε με τον Βίντα

Κώστας Τσίλης 11:55 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:55 - 15.06.2023

Ο Βίντα έπαιξε βασικός στον ημιτελικό της Κροατίας με την Ολλανδία για το Nations League και ο Αλμέιδα είχε κάθε λόγο να το χαίρεται ενόψει της νέας σεζόν της ΑΕΚ

Η απόφαση της ΑΕΚ για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού είναι και ειλημμένη αλλά αποτελεί ακόμα και προτεραιότητα, όπως ήδη έχει διαβάσει στο Sportal.gr. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως ο Ματίας Αλμέιδα έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους τρεις στόπερ με τους οποίους πήρε το φετινό νταμπλ. Για κανέναν από τους τρεις δεν ισχύει. 

Ο Αλμέιδα εξακολουθεί να θεωρεί πως το δίδυμο του Μουκουντί με τον Βίντα έκανε εξαιρετικά πράγματα μέσα στη σεζόν. Όπως και δεδομένα πιστεύει πολύ στην πρόοδο και στις ικανότητες του Σίμου Μήτογλου, που επίσης θεωρεί πως φέτος έκανε εξαιρετική σεζόν. Και ο λόγος που ο Αργεντινός τεχνικός έχει ζητήσει την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και μάλιστα με δυνατότητα να διεκδικήσει θέση βασικού, είναι η ανάγκη για να υπάρξει μια πολύ δυνατή τετράδα στόπερ τη νέα σεζόν. 

Μάλιστα όσο ο Αλμέιδα βλέπει εμφανίσεις σαν αυτές του Βίντα στο χθεσινοβραδινό ματς της Κροατίας με την Ολλανδία για τα ημιτελικά του Nations League, όλο και περισσότερο θα ενισχύει την άποψη του για το πόσο καλούς κεντρικούς αμυντικούς διαθέτει ήδη το ρόστερ. Ο 34χρονος κεντρικός αμυντικός έπαιξε βασικός στο ματς της εθνικής του ομάδας και μάλιστα χρειάστηκε να παίξει συνολικά 120 λεπτά. Χωρίς να βγάλει καθόλου σημάδια κούρασης, παρόλο που προέρχεται από μια εξαιρετικά απαιτητική χρονιά. 

Ο Βίντα είναι ένας παίκτης με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τεράστια εμπειρία. Και είναι δεδομένο πως ο Αλμέιδα βασίζει πολλά πάνω του. Και έχει σημασία για τον Αργεντινό τεχνικό, να βλέπει τον Κροάτη να παίζει βασικός και να κάνει τέτοιες εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα. Άλλωστε ο Αλμέιδα ξέρει καλά πόσο πολύ θέλει ο Βίντα να παίζει στην εθνική, αλλά και πόσο πολύ του είχε στοιχίσει πρωτίστως ψυχολογικά, το γεγονός πως δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής στο πρόσφατο Μουντιάλ και έμεινε σ' όλα τα ματς στον πάγκο. Και αυτό ήταν ένας επιπλέον λόγος για τον Αργεντινό τεχνικό να είναι ικανοποιημένος που χθες ο Κροάτης έπαιξε όλο το παιχνίδι.