Στην ΑΕΚ «πάγωσαν» στο τηλεφώνημα Φερνάντες αλλά καμία απόφαση δεν θα είναι εν θερμώ

Πάολο Φερνάντες, Ματίας Αλμέιδα

i

Πάολο Φερνάντες, Ματίας Αλμέιδα/intime

Στην ΑΕΚ «πάγωσαν» στο τηλεφώνημα Φερνάντες αλλά καμία απόφαση δεν θα είναι εν θερμώ

Κώστας Τσίλης 13:31 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 15.06.2023

Υπάρχει αγωνία στην ΑΕΚ για το μέγεθος της ζημιάς του Φερνάντες, αλλά όποια και αν είναι η διάγνωση, δεν πρόκειται να υπάρξουν εξελίξεις που θα είναι... αυτοματοποιημένες

Είναι δεδομένο πως όταν ο Πάολο Φερνάντες τηλεφώνησε στην Αθήνα για να ενημερώσει για αυτό που του συνέβη και κυρίως για τους φόβους που υπάρχουν, όλοι στην ΑΕΚ «πάγωσαν». Δεν χρειάζεται επ' αυτού ιδιαίτερη ανάλυση. Πλέον στην ΑΕΚ αυτό που περιμένουν είναι να κάνει ο Φερνάντες έναν πρώτο κύκλο εξετάσεων στην Ισπανία και να ενημερώσει το ιατρικό τιμ για τα αποτελέσματα. Και ίσως κατόπιν χρειαστεί να ταξιδέψει και στην Αθήνα. 

Εξυπακούεται πως στην ΑΕΚ ελπίζουν για το καλύτερο σενάριο. Οι φόβοι δηλαδή πως έχει σοβαρή ζημιά να μην επιβεβαιωθούν. Όμως δυστυχώς υπάρχει και το κακό σενάριο, που αν το πράγμα πάει εκεί, η απουσία του Φερνάντες από την αγωνιστική δράση θα είναι για σημαντικό διάστημα. Σ' αυτό το ενδεχόμενο, στην ΑΕΚ δεν πρόκειται να παρθεί καμία απολύτως απόφαση εν θερμώ, ούτε οι αποφάσεις θα είναι αυτοματοποιημένες. 

Δεν πρόκειται δηλαδή σε καμία περίπτωση, η πρώτη σκέψη των ανθρώπων της Ένωσης να είναι η αλλαγή στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Μπορεί τελικά εκεί να πάει το πράγμα. Αυτή να είναι η απόφαση του Αλμέιδα. Όμως δεν είναι κάτι που πρέπει να εκλαμβάνεται ως δεδομένο. Εξάλλου πλέον μετά από έναν χρόνο του Αργεντινού τεχνικού στον πάγκο της ΑΕΚ, υπάρχει πολύ ασφαλές δείγμα γραφής για το πως λειτουργεί σε κάθε περίσταση. 

Μην ξεχνάτε πως διαχειρίστηκε την υπόθεση του αριστερού μπακ τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν ο Μιλάντ Μοχαμάντι τραυματίστηκε σοβαρά στο Μουντιάλ. Και μάλιστα με την σεζόν να είναι στα μισά της. Έπεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο μιας μεταγραφής. Ωστόσο τελικά η απόφαση του Αλμέιδα ήταν να πάει μόνο με τον Χατζισαφί και να περιμένει την επιστροφή του Μοχαμάντι. 

Δεν είναι απαραίτητο κάτι αντίστοιχο να συμβεί και τώρα, αλλά έχει σημασία το δείγμα για το πως λειτουργεί ο Αλμέιδα. Και μην ξεχνάτε πως ακόμα είναι ανοιχτό και δεν έχει κλείσει οριστικά, το θέμα του Νορντίν Άμραμπατ. Μ' ότι και αν αυτό μπορεί να σημαίνει για τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. 

Στην ΑΕΚ υπάρχει έτσι κι αλλιώς στον μεταγραφικό σχεδιασμό η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή για τα άκρα της επίθεσης. Κάτι που δεν σχετιζόταν με το μέλλον του Άμραμπατ, δεν σχετίζεται ούτε με την εξέλιξη με τον τραυματισμό του Φερνάντες. Για οποιαδήποτε άλλη κίνηση επιπλέον στον σχεδιασμό, οι αποφάσεις δεν πρόκειται να παρθούν εν θερμώ. Όποιες και αν οι εξελίξεις.