Οι μεταγραφές που ξεχώρισαν εκτός του Big -5 της Super League
i

© Sportal

Οι μεταγραφές που ξεχώρισαν εκτός του Big -5 της Super League

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:18 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:19 - 18.08.2023

Ουκ ολίγες μεταγραφές έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής στη Super League και δεν είναι λίγες εκείνες που ξεχώρισαν, τόσο από το λεγόμενο Big-5 όσο και από τις ομάδες εκτός αυτού.

Λίγες ώρες απομένουν για να επιστρέψει στην - ποδοσφαιρική - ζωή μας και πάλι η Stoiximan Super League, με τον φίλαθλο κόσμο να προσδοκά να βιώσει και πάλι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα όπως το περσινό.

Για μία ακόμα χρονιά οι ομάδες ενισχύθηκαν με στόχο να εμφανιστούν πιο δυνατές και να καταλάβουν την καλύτερη δυνατή θέση στην κατάταξη. Αρκετά ονόματα ήταν εκείνα που ξεχώρισαν από τα κλαμπ του Big-5, ωστόσο οι λεγόμενες μεγάλες δεν ήταν οι μόνες που προκάλεσαν συζήτηση με τα αποκτήματα τους. Αρκετοί ήταν οι σύλλογοι εκτός Big-5 οι οποίοι βρέθηκαν στο προσκήνιο για τις αφίξεις τους, ελπίζοντας πως προσθέτοντας ποιότητα στο ρόστερ τους θα φανούν ανταγωνιστικές με τον ερχομό της νέας περιόδου.

Αγκιμπού Καμαρά - Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση μίας δοκιμασμένη λύση για μία ακόμα σεζόν, η οποία ακούει στο όνομα Αγκιμπού Καμαρά. Στην προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος να επιστρέψει στις καλές του εποχές, ο Αφρικανός μεσοεπιθετικός αποτέλεσε μία πολύ σημαντική προσθήκη.

Αφενός διότι ο 22χρονος φέτος θα έχει την ευκαιρία να «κουμπώσει» από την αρχή της σεζόν στο σχήμα, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε σχέση με την περασμένη σεζόν (σ.σ. είχε αποκτηθεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Αφετέρου γιατί πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έφτασε να αποτελεί βασικό μέλος της ενδεκάδας του Ολυμπιακού και που για την περίπτωση του έφτασαν ουκ ολίγες προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού. 

Αλμπέρτο Μποτία - Κηφισιά

Η Κηφισιά ενισχύθηκε σημαντικά εν όψει της νέας σεζόν και η αρχή έγινε από τον προπονητή, με τον Γιάννη Αναστασίου να καλείται να συνεχίσει την καλή πορεία του Γιώργου Πετράκη. Σε αυτό το μήκος κύματος η ομάδα των βορείων προαστίων αποφάσισε να ενισχύσει και το ρόστερ της, με το πιο δυνατό της «χαρτί» να ακούει στο όνομα Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός αποτέλεσε το «μπαμ» του συλλόγου για το φετινό καλοκαίρι, με τον αμυντικό να επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια. 

Φυσικά ο ίδιος δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού μεγάλο μέρος της καριέρας του το πέρασε στον Ολυμπιακό. Με παραστάσεις στο Champions League, τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο, ο ίδιος τελικά αποχώρησε το 2018 με προορισμό την Σαουδική Αραβία. Με δεδομένα τη θητεία του στους «ερυθρόλευκους», το πέρασμα του από την Ισπανία και το ξεκίνημα του από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα, ο ίδιος αποτελεί μία πολύ σημαντική κίνηση για την Κηφισιά. 

Tρουιγιέ - Βόλος

H περασμένη σεζόν δεν ήταν και η καλύτερη για τον Τρουιγιέ, αφού ο ίδιος πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις 19 λεπτά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αφορμή στάθηκε φυσικά ο τραυματισμός του στο ματς με τη Λαμία, που τον άφησε εκτός για μία ολόκληρη σεζόν. Φυσικά, ο ίδιος καλείται να κάνει μία νέα αρχή και ο Βόλος αποτελεί την ομάδα που θα του δώσει αυτή την ευκαιρία. 

Ο 22χρονος παραχωρήθηκε με δανεισμό από το «τριφύλλι» και ο σύλλογος της Μαγνησίας θέλει να αποκομίσει όσο το δυνατόν περισσότερα από τον μέσο. Αν μη τι άλλο, στο «τριφύλλι» μπορεί να μην κατάφερε να κάνει πράγματα, εντούτοις το γεγονός πως ο ίδιος αποτέλεσε βασικό μέλος της Οσέρ καθώς και η παρουσία του σε κάμποσα παιχνίδια της Ligue 1 τον καθιστούν μία πολύ καλή προσθήκη στο ρόστερ του Κώστα Μπράτσου.

Ανδρέας Καρώ - ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ άφησε πίσω του την περασμένη σεζόν και πλέον βάζει πλώρη για τη φετινή. Όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Stoiximan Super League, έτσι και οι Κρητικοί ενίσχυσαν το ρόστερ τους. Το πιο δυνατό μπάσιμο της ομάδας λοιπόν ήταν αυτό του Ανδρέα Καρώ!

Μπορεί να μην έχει αγωνιστεί σε κάποιο από τα κορυφαία πρωταθλήματα, μπορεί να μην έχει παίξει σε μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση, εντούτοις ο Κύπριος αμυντικός καθιστά μία πολύ καλή λύση. Σε πρώτο χρόνο, ο Καρώ ήταν βασικός ποδοσφαιριστής στον δευτεραθλητή Κύπρου - την περασμένη σεζόν - ΑΠΟΕΛ και σε δεύτερο αποτελεί ένας παίκτης που είναι διεθνής με την πατρίδα του. Επομένως, η απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν στην κορυφαία - ιστορικά - ομάδα του πρωταθλήματος Cyta, μόνο μηδαμινή δεν θα μπορεί να θεωρηθεί.

Καρλίτος - Λαμία

Στη Φθιώτιδα οι... ψίθυροι για την περίπτωση Καρλίτος υπήρχαν αρκετό καιρό και τελικά ο ποδοσφαιριστής μετακόμισε επίσημα ξανά στην Ελλάδα. Μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό, ο Ισπανός σέντερ φορ πέρασε ένα διάστημα στην Βαρσοβία, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Λέγκια. Ωστόσο, η πολωνική ομάδα τον έθεσε σε καθεστώς πώλησης και την συγκεκριμένη συγκυρία εκμεταλλεύτηκε η Λαμία, που τον έπεισε να αγωνιστεί με τα χρώματα της την επόμενη σεζόν. 

Συστάσεις δεν χρειάζεται ο 33χρονος, αφού στο ελληνικό κοινό είναι γνωστός για το πέρασμα του από το «τριφύλλι», όντας ένας από τους βασικούς παίκτες της ομάδας για μεγάλο διάστημα. Πέραν του Παναθηναϊκού - με τον οποίο αγωνίστηκε σε 70 παιχνίδια - ο ίδιος είχε πέρασμα από ακόμα από οκτώ ομάδες, με τη Λέγκια να αποτελεί το κλαμπ στο οποίο συμπλήρωσε τις περισσότερες εμφανίσεις. 

Στέφανος Καπίνο - Παναιτωλικός

Η νέα σεζόν θα βρει τον Παναιτωλικό με έναν τερματοφύλακα που έχει πέρασμα τόσο από δύο κορυφαίους ελληνικούς συλλόγους, όσο και παρουσία στη Bundesliga. Ο λόγος για τον Στέφανο Καπίνο, ο οποίος αποκτήθηκε από τους Αγρινιώτες τον περασμένο Ιούνιο.

Ο 29χρονος ταξίδεψε στην Αιτωλοακαρνανία για να προσθέσει στο ρόστερ του Παναιτωλικό την εμπειρία του από το πλούσιο του παρελθόν. Αφενός, υπήρχε το ξεκίνημα του από τον Παναθηναϊκό, με την κοινή γνώμη να... παθαίνει πλάκα με το ταλέντο του. Αποτέλεσμα η μεταγραφή του στην Mάιντς στην οποία όμως δεν μπόρεσε να καθιερωθεί, όντας ακόμα αρκετά νέος. Ακολούθησε η μετακίνηση του στον Ολυμπιακό, εκεί όπου υπήρχε ο ανταγωνισμός του Λεάλι. 

Αντριάν Τσοβάν - Πανσερραϊκός

Αν μη τι άλλο, δεν είναι εύκολο για μία ομάδα που μόλις προβιβάστηκε να αποκτήσει ποδοσφαιριστή που έχει παραστάσεις στην Ευρώπη. Όμως ο Πανσερραϊκός το έκανε πράξη, καθώς πρόσθεσε στο ρόστερ του τον Αντριάν Τσοβάν. 

Ο 27χρονος τερματοφύλακας αποτέλεσε ποδοσφαιριστής της Σλόβαν Μπρατισλάβας, με την οποία συμπλήρωσε συνολικά 80 παιχνίδια. Στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αγώνων, ο Τσοβάν ήταν βασικός, όπως για παράδειγμα εναντίον του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Επομένως, ο βασικός ποδοσφαιριστής μίας ομάδας με σταθερή παρουσία στις διοργανώσεις της «Γηραιάς Ηπείρου» ο οποίος μέχρι και πέρυσι δεν έχανε αγώνα, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία σπουδαία μεταγραφή για τον Πανσερραϊκό.