Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας στα playoffs της Super League

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

i

© Intime

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας στα playoffs της Super League

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:33 - 09.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:46 - 09.04.2023

Χέρι-χέρι εξακολουθούν να πηγαίνουν στην κορυφή της βαθμολογίας των playoffs της Super League ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Ποια είναι τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας...

Ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα των τελευταίων ετών έχει μπει στην τελική του ευθεία, αφού το βράδυ της Κυριακής (9/4) ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και το άγχος για το ποιος θα καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο κορυφώνεται!

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συνεχίζουν να είναι μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι απίθανο να κριθεί ακόμη και στην ισοβαθμία το πρωτάθλημα. Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν στα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας...

Αν φτάσουμε, λοιπόν, σε αυτό το σενάριο, τότε πρώτα-πρώτα υπολογίζονται τα αποτελέσματα στα μεταξύ ματς των ομάδων, ενώ μέσα σε αυτό το κριτήριο συμπεριλαμβάνονται και τα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Σε περίπτωση που για παράδειγμα που η έκβαση σε αυτά είναι 2-2, τότε εκεί μπαίνουν οι διαφορές τερμάτων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει το κριτήριο της καλύτερης επίθεσης.

Και τώρα φτάνουμε στην τελευταία λύση. Αν σε όλα τα ματς το αποτέλεσμα και η διαφορά τερμάτων βρεθούν σε μία ευθεία, τότε το πρωτάθλημα το κατακτά η ομάδα που κατέλαβε την καλύτερη θέση στην κανονική περίοδο. Σε περίπτωση δηλαδή που για παράδειγμα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ τα έχουν όλα ίδια, τότε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο.

Η βαθμολογία των playoffs της Super League: Κορυφώνεται η μάχη του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, μένει πίσω ο Ολυμπιακός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:54 - 09.04.2023

Η βαθμολογία των playoffs της Super League: Κορυφώνεται η μάχη του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, μένει πίσω ο Ολυμπιακός

Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη και η μάχη μεταξύ Ένωσης και Τριφυλλιού κορυφώνεται, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν πίσω.

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

- Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).

- Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.