Συγκινεί ο Κεν Σέμα για τον τραυλισμό του: «Αν μπορώ να το κάνω εγώ τότε μπορούν όλοι, το να είσαι εσύ είναι η υπερδύναμή σου» (vid)

Κεν Σέμα

i

Κεν Σέμα/ printscreen

Συγκινεί ο Κεν Σέμα για τον τραυλισμό του: «Αν μπορώ να το κάνω εγώ τότε μπορούν όλοι, το να είσαι εσύ είναι η υπερδύναμή σου» (vid)

Κώστας Τόπας 12:58 - 10.03.2023

Ο Κεν Σέμα, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυλισμό, μίλησε για την απίστευτη στήριξη που δέχθηκε από τους οπαδούς, μετά την κίνησή του να βγει δημόσια στην κάμερα και να κάνει δηλώσεις.

Τον περασμένο μήνα, ο Σουηδός διεθνής εξτρέμ έγινε viral μετά τη νίκη της Γουότφορντ με 3-2 επί της Γουέστ Μπρομ στο «Βίκαρεϊτζ Ρόουντ». Ο 29χρονος πέτυχε δύο γκολ στην αναμέτρηση, αλλά αυτό που κέρδισε της εντυπώσεις και την αποθέωση του κόσμου ήταν η απόφασή του να μιλήσει μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Ο Σέμα πάσχει από τραυλισμό, αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε από το να προβεί σε δημόσιες δηλώσεις on camera. Για πολλούς το να μιλάνε οι παίκτες για το παιχνίδι στο οποίο μόλις έπαιξαν είναι φυσιολογικό, αλλά ήταν απίστευτα γενναία η κίνηση του 29χρονου εξτρέμ, ο οποίος δικαίως έλαβε επαίνους και άφθονη υποστήριξη.

Η συνέντευξή του στο επίσημο κανάλι της Γουότφορντ έχει συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο και ο Σέμα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτή την στήριξη που έλαβε.

«Ξαφνικά, έκανα μια συνέντευξη, κάτι που ήταν φυσιολογικό να κάνω γιατί τα τελευταία πέντε χρόνια έχω κάνει 10 με 15 συνεντεύξεις με κάμερες και τα πάντα, αλλά τώρα ένιωσα διαφορετικά. Στην αρχή σκεφτόμουν πώς γίνεται; Έκανα μια κανονική συνέντευξη αφού κέρδισα το παιχνίδι και τώρα ακούω πράγματα όπως, "τι τύπος, πρότυπο, εμπνευσμένος και ήρωας". Υπήρχε τόση πολλή αγάπη. Τόση ευτυχία και χαρά. Συγκινήθηκα γιατί δεν πίεσα τίποτα. Δεν είπα τίποτα γι' αυτό, ήταν απλά φυσιολογικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σέμα.

Ο έμπειρος εξτρέμ άρχισε να τραυλίζει για πρώτη φορά, όταν ήταν έξι ετών πίσω στην πατρίδα του, τη Σουηδία. Επισκεπτόταν λογοθεραπευτή αλλά όποτε πήγαινε μιλούσε χωρίς κανένα πρόβλημα. Παρατήρησε ότι μιλούσε διαφορετικά γύρω στα 10, αλλά δεν το άφησε να τον επηρεάσει.

«Αν ήμουν νέος και έβλεπα τον εαυτό μου τώρα, θα σκεφτόμουν "ουάου". Θα πίστευα ότι αν μπορεί να το κάνει, μπορώ να το κάνω κι εγώ. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να γίνεις ποδοσφαιριστής επειδή είσαι τραυλός. Αν μπορώ να το κάνωεγώ, τότε μπορεί και αυτός ή αυτή. Δεν χρειάζεται να σταματήσεις τα όνειρά σου. Είναι δωρεάν να ονειρεύεσαι. Απλά προσπάθησε να είσαι εσύ γιατί αυτή είναι η υπερδύναμή σου», κατέληξε ο Σουηδός εξτρέμ στο «Sky Sports».