Συνάντηση Μητσοτάκη – Τσέφεριν για την οπαδική βία και σύσκεψη με τους «Big-4»

Κυριάκος Μητσοτάκης & Αλεξάντερ Τσέφεριν

i

© Intime

Συνάντηση Μητσοτάκη – Τσέφεριν για την οπαδική βία και σύσκεψη με τους «Big-4»

Sportal newsroom 08:44 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:05 - 16.08.2023

Σήμερα (16/8) στις 10:30 ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγο αργότερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη και με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το πρωί της Τετάρτης (16/8, 10:30) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτο και κύριο θέμα στην ατζέντα είναι η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. 

Μετά τη συνάντησή τους, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της UEFA κι αρμόδιων υπουργών, στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το παρών θα δώσουν οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη, Αρθούρ Νταβιντιάν.

Στη συνάντηση θα παρευρεθούν επίσης ο νέος αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός προστασίας του πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου.

Να σημειώσουμε ότι το απόγευμα στις 17:00, ο Αλεξάντερ Τσεφέριν θα βρεθεί στα γραφεία της ΕΠΟ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Παναγιώτη Μπαλτάκο. «Συμφωνήθηκε ότι μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της UEFA θα ενημερώσει τον πρόεδρο της ΕΠΟ για όσα θα συζητηθούν σε αυτήν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρόεδρο της UEFA, Aleksander Ceferin και συμφώνησαν να συναντηθούν την Τετάρτη 16 Αυγούστου στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν όσα συμβαίνουν στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Μετά τη συνάντησή τους, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της UEFA και αρμόδιων υπουργών στην οποία έχουν προσκληθεί οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.