Τα 50 λάθη, ο Πίρσμαν, το ντεμπούτο Νταρίντα και ο φοβερός Οντουμπάτζο
i

Οντουμπάτζο/©Intime

Τα 50 λάθη, ο Πίρσμαν, το ντεμπούτο Νταρίντα και ο φοβερός Οντουμπάτζο

Αλέξης Σαββόπουλος 11:02 - 05.01.2023 / Ανανεώθηκε: 11:06 - 05.01.2023

Τα πολλά αβίαστα λάθη του Άρη για ένα ντέρμπι, η υστέρηση κομβικών παικτών, η πρώτη εικόνα του Νταρίντα και ο ανεβασμένος Οντουμπάτζο.

Ο Άρης παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και των προσδοκιών στην Τούμπα και… βοηθούντος και του Μπόγκναρ ηττήθηκε. Δεν είχε την πνευματική προσέγγιση προηγούμενων επισκέψεών του στο συγκεκριμένο γήπεδο και προδόθηκε από μια σειρά ομαδικών και ατομικών λαθών. Η στατιστική κατέγραψε 50 λάθη των ποδοσφαιριστών του Άρη, πολλά από αυτά αβίαστα που οδήγησαν σε κλασσικές ευκαιρίες του αντίπαλου. Αριθμός πολύ μεγάλος για ένα ντέρμπι. Αρκετά από αυτά τα έκανε ο Ματέο, που μαζί με τον Πάλμα ήταν οι πιο επιδραστικοί παίκτες του Άρη το τελευταίο διάστημα. Ειδικά από τον αργεντινό που έχει φάει αυτά τα ματς με το κουτάλι, ο Πάρντιου περίμενε μεγαλύτερη συγκέντρωση και ασφαλώς λιγότερα αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου.

Σε ατομικό επίπεδο αρκετοί παίκτες του Άρη υστέρησαν. Ο Μπράμπετς είχε τα θεματάκια του στην αντιμετώπιση του Ολιβέιρα, ειδικά όταν ο πορτογάλος τραβιόταν εκτός περιοχής. Ο Γκρέι, μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση με τον Παναιτωλικό, χθες ήταν παντελώς ακίνδυνος και δεν είχε τελική στην εστία. Και μιλάμε για τον φορ της ομάδας. Ο Ιτούρμπε, φιλότιμος και πάλι αλλά δεν μπόρεσε να μπει στα παπούτσια του Πάλμα, τον οποίο αντικατέστησε στην ενδεκάδα.

Αρνητική έκπληξη για τον Πάρντιου η παρουσία του Πίρσμαν. Εκτός κλίματος ο Βέλγος, με πολλά προβλήματα στην πλευρά του, τόσο χαμηλά όσο και στον αέρα, λανθασμένες τοποθετήσεις. Μόνο αυτός έδωσε πόσα κόρνερ στον αντίπαλο στο πρώτο ημίχρονο, με την αδυναμία του να διώξει σωστά την μπάλα, κρατώντας τον ΠΑΟΚ στην περιοχή με στημένες μπάλες, τομέας που είχε επισημανθεί από τον Πάρντιου, ότι υπερτερεί. Κακή βραδιά που λογικά θα οδηγήσει στην επιστροφή του Μαζικού στο βασικό σχήμα. Ελάχιστα πράγματα πήρε ο Άγγλος τεχνικός και από τις αλλαγές καθώς ούτε ο Καμάτσο αλλά ούτε και ο Μάνου Γκαρθία έδωσαν ώθηση αφού τους έλειψε η ουσία, στο τελευταίο μισό του γηπέδου.

Τέλος το ντεμπούτο του Νταρίντα άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Ο Τσέχος είναι καλός παίκτης και θα βοηθήσει τον Άρη. Χθες, όπως ήταν λογικό, χανόταν κάποιες στιγμές αφού δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί τακτικά. Η επιλογή του Πάρντιου να τον χρησιμοποιήσει αριστερό αμυντικό χαφ, δίπλα στον Ετέμπο, δεν του πήγε του Τσέχου που όταν αγωνιστεί πιο μπροστά, θα δώσει πράγματα. Πάντως είναι ένας οξυδερκής ποδοσφαιριστής που όταν βρει τον ρόλο του στην ομάδα, θα αποτελέσει βαρόμετρο. Εκείνος που πάντως έδειξε απόλυτα εναρμονισμένος με τις ανάγκες του ματς ήταν ο Οντουμπάτζο. Ο δεξιός μπακ του Άρη, χρειάστηκε τον χρόνο του αλλά εσχάτως είναι εξαιρετικός. Ταχυδυναμικός, σοβαρός, πειθαρχημένος, με ανεξάντλητα φυσικά προσόντα, εξελίσσεται σε μια χρήσιμη προσθήκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.