Τα εμπόδια που συναντά η Ρεάλ για Γκβάρντιολ
i

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Γκβάρντιολ στο Μουντιάλ/©Intime

Τα εμπόδια που συναντά η Ρεάλ για Γκβάρντιολ

Sportal newsroom 13:37 - 21.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:01 - 13.01.2023

«Γλυκοκοιτάζουν» την περίπτωση του Γιόσκο Γκβάρντιολ στη Ρεάλ, αλλά γνωρίζουν πως η επιχείρηση απόκτησης του από τη Λειψία μόνο εύκολη δεν είναι.

Ανάμεσα στους συλλόγους που έχουν πολύ ψηλά στη μεταγραφική λίστα τους τον Γιόσκο Γκβάρντιολ είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Το όνομα του Κροάτη κεντρικού αμυντικού συζητιέται εδώ και καιρό από τους «μερένχες» και οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε στο Κατάρ έπεισαν και τους πλέον δύσπιστους ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή με λαμπρό μέλλον μπροστά του.

O 20χρονος στόπερ ξεχώρισε από τη στιγμή που πήρε προαγωγή από τη δεύτερη ομάδα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην πρώτη, όμως τον τελευταίο 1,5 χρόνο που βρίσκεται στην Bundesliga αποδεικνύει πως μπορεί να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο, παρά τη νεαρή ηλικία του. Αυτό, σε συνδυασμό με την παρουσία του στο Μουντιάλ έχουν… εκτοξεύσει την αξία του και στη Ρεάλ αναγνωρίζουν πως τα 18 εκατομμύρια που δαπάνησε η Λειψία για να τον αποκτήσει το 2020 από την Ντινάμο πλέον… δεν υπάρχουν.

Η τιμή του αυτή τη στιγμή στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι κατά πολύ μεγαλύτερη και θα χρειαστούν πολλά εκατομμύρια για να αποχωρήσει από τη Γερμανία. Ένα επιπλέον πρόβλημα για τη Ρεάλ είναι ότι η οικονομική κατάσταση της Λειψίας είναι τέτοια που τις επιτρέπει να… αντισταθεί και να μην πουλήσει. Γι’ αυτό, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στη Γερμανία, μετακίνηση του Γκβάρντιολ στη Μαδρίτη, ή σε κάποιους από τους συλλόγους της Premier League που ενδιαφέρονται, ίσως είναι πιο πιθανό να γίνει το επόμενο καλοκαίρι. Τότε που θα ενεργοποιηθεί ρήτρα αποδέσμευσής που υπάρχει στο συμβόλαιό του, ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ.