Εναντιώνονται οι πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας για τη μετατροπή των σχολείων σε πάρκινγκ στον τελικό του Conference League
i

©Facebook Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου

Εναντιώνονται οι πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας για τη μετατροπή των σχολείων σε πάρκινγκ στον τελικό του Conference League

Sportal newsroom 11:21 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 16:19 - 21.05.2024

Η απόφαση της δημοτικής αρχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας να παραχωρήσει τα προαύλια δύο σχολικών συγκροτημάτων για τις ανάγκες του τελικού του Conference League στις 29 Μαΐου, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Την Τετάρτη (10/04) με ανακοίνωσή της, η ΕΠΟ έκανε γνωστό ότι κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του τελικού του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια και συγκεκριμένα στο γήπεδο της ΑΕΚ, «OPAP Arena» την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 22:00. Οπως διευκρίνισε η ελληνική Ομοσπονδία, διαθέσιμα στους φιλάθλους των δύο ομάδων και το ευρύ κοινό θα είναι 21.000 εισιτήρια από τα συνολικά 27.100 εισιτήρια.

Οπως είναι λογικό, στη Νέα Φιλαδέλφεια αναμένεται να παρευρεθεί πλήθος κόσμου και γι' αυτό η δημοτική αρχή Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αποφάσισε να παραχωρήσει τα προαύλια δύο σχολικών συγκροτημάτων πάρκινγκ και για τις ανάγκες του τελικού. Ωστόσο, η συγκεκριμένη απόφαση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

«Tα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά μόνο για τους μαθητές και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα». αναφέρει η ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιλαδέλφειας.

Για τις ανάγκες πάρκινγκ μεγάλου όγκου οχημάτων που θα βρεθούν στην πόλη την ημέρα του ευρωπαϊκού τελικού θα αξιοποιηθούν τα προαύλια του σχολικού συγκροτήματος των ΕΠΑΛ (1ο, 2ο και 3ο Εσπερινό, που στεγάζονται στο ίδιο κτήριο) και του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 1ο Λύκειο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό και το 1ο Νηπιαγωγείο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Οι Σύλλογοι Γονέων ξεκαθαρίζουν ότι «θα ακυρώσουμε στην πράξη την έτσι και αλλιώς παράτυπη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου». Επιπλέον, προειδοποιούν ότι το κλείσιμο των σχολείων στις 29 Μαΐου λόγω τελικού και η «μετατροπή» των σχολικών προαυλίων σε χώρους πάρκινγκ θα έχει επιπτώσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν μία ημέρα μετά τον τελικό (30 Μαΐου) στα ΕΠΑΛ και δύο ημέρες αργότερα στα Γενικά Λύκεια (31 Μαΐου).

Ακόμη, καταγγέλλουν ότι ενώ τα δημόσια σχολεία «προσφέρονται» στην ποδοσφαιρική διοργάνωση, ουδεμία μέριμνα λαμβάνεται για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στις εγκαταστάσεις τους.