Στο τραπέζι η Κύπρος για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας!

Κύπελλο Ελλάδας

i

© Intime

Στο τραπέζι η Κύπρος για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας!

Μάνος Τσαλγατίδης 11:36 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 07.04.2023

Το... σίριαλ της έδρας και της ημερομηνίας του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος καλά κρατεί και πλέον και η Κύπρος θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να φιλοξενήσει το σπουδαίο ματς.

Όσο περνούν οι μέρες, όλο και περισσότερο απασχολεί το θέμα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, πόσω μάλλον δε, όταν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί για την παρουσία τους στη σπουδαία αναμέτρηση.

Ο ΠΑΟΚ κατά 99.9% βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, αφού το 5-1 κόντρα στη Λαμία στον πρώτο ημιτελικό του θεσμού ουσιαστικά του έχει δώσει το εισιτήριο για τον πιο σημαντικό αγώνα της διοργάνωσης από νωρίς. Οι «ασπρόμαυροι» πλέον έχουν έναν αγώνα διαδικαστικού χαρακτήρα, στον οποίο μάλιστα θα πάρουν χρόνο συμμετοχής αρκετοί παίκτες που έως τώρα δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής.

Από τη δική της πλευρά, η ΑΕΚ έχει επικρατήσει 3-0 στο πρώτο ματς στην «ΟPAP Arena» του Ολυμπιακού και θα απαιτηθούν υπερβασεις από τους «ερυθρόλευκους» ώστε να φέρουν τα πάνω-κάτω.

Με τον Δικέφαλο να έχει προκριθεί ουσιαστικά και την ΑΕΚ να είναι το φαβορί για να είναι η αντίπαλος του στον τελικό η κουβέντα για την ημερομηνία και την έδρα διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος έχει φουντώσει για τα καλά.

Η προκήρυξη είναι σαφέσταστη για το που θα διεξαχθεί ο τελικός. Το έγγραφο που υπογράφηκε και ανακοινώθηκε αναφέρει πως η πρώτη επιλογή για την έδρα που θα φιλοξενήσει τους δύο φιναλίστ είναι το Πανθεσσαλικό στάδιο στον Βόλο. Αλλιώς υπάρχει η περίπτωση του εξωτερικού.

Ήδη από την ΕΠΟ έχουν προτείνει αρκετούς προορισμούς, από την Αγγλία μέχρι την Νέα Υόρκη και Αυστραλία. Ωστόσο, όσον αφορά το εξωτερικό το πιο πιθανό σενάριο είναι η Κύπρος. Πιο συγκεκριμένα, έχει όντως πέσει από τον Τάκη Μπαλτάκο στο τραπέζι η πρόταση για τελικό στη Μεγαλόνησο και το σενάριο αυτό παίζει δυνατά τις τελευταίες ώρες!

Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ τονίζει πως θέλει σεβασμό στη προκήρυξη, δηλαδή ή Βόλο ή εξωτερικό! Άρα, όχι ΟΑΚΑ. Επίσης, οι «ασπρόμαυροι» θα ήθελαν ο τελικός να μη... φύγει πολύ μετά τις εκλογές, αφού από τη στιγμή που τα Play Off ολοκληρώνονται στις 14 του Μάη, το ιδανικό σενάριο είναι να γίνει στα κοντά αυτή της ημερομηνίας ο τελικός του Κυπέλλου, προκειμένου οι παίκτες να μη χάσουν τον ρυθμό τους.

Ωστόσο, κοντός ψαλμός αλληλούια, αφού σήμερα 7 Απριλίου συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ επί του θέματος και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει η οριστική απάντηση για την ημερομηνία και την έδρα του τελικού.