Μια αγκαλιά στον Κουλιεράκη

Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

i

©intime

Μια αγκαλιά στον Κουλιεράκη

Μάνος Τσαλγατίδης 09:05 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:07 - 06.04.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τα αναγκαία λάθη που γίνονται στον ΠΑΟΚ, προκειμένου το μέλλον του Δικεφάλου να χτιστεί σε σταθερές βάσεις.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι, που θα μπορούσε να φύγει νικητής ή στη χειρότερη με την ισοπαλία. Κι όμως ο Δικέφαλος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη έχοντας ηττηθεί με 3-1 από δικά του λάθη.

Μάλιστα, το χειρότερο από όλα είναι πως το σύνολο του Λουτσέσκου δέχθηκε τρία γκολ στο σημείο του αγώνα, που ήλεγχε το ματς, δεν δεχόταν πίεση και μάλιστα προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Πασχαλάκη.

Στα δύο από τα τρία γκολ που δέχεται ο ΠΑΟΚ ο Κουλιεράκης είναι μέσα στις φάσεις και μάλιστα, στο δεύτερο ο νεαρός στόπερ κάνει ένα βαρβάτο λάθος, που στοιχίζει στους «ασπρόμαυρους» τη νίκη. Ωστόσο, ο φετινός Δικέφαλος θα έπρεπε να έχει συνηθίσει τη ιδέα ενός ή και περισσότερων λαθών από αυτά τoυς νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κουλιεράκης, Τσαούσης, Κωνσταντέλιας, Τζίμας και όχι μόνο, μαθαίνουν ακόμα. Ποιος δεν έκανε λάθη όταν μάθαινε κάτι; Αυτά τα παιδιά μαθαίνουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στον ΠΑΟΚ. Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, οι «ασπρόμαυροι» δεν είναι και η πιο εύκολη ομάδα του κόσμο. Κι όμως αυτοί οι νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν αντέξει την πίεση και τις απαιτήσεις που υπάρχουν από τη στιγμή που φορούν τον Δικέφαλο στο στήθος.

Αυτό που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά είναι πως οι συγκεκριμένοι παίκτες το καλοκαίρι δεν υπήρχαν στο πλάνο. Για την ακρίβεια Τσαούσης και Κουλιεράκης ήταν συμπληρωματικοί στο ρόστερ, ο Κωνσταντέλιας ήταν ένα πρότζεκτ και ο Τζίμας κάτι μελλοντικό και μακρινό.

Τη δεδομένη στιγμή είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην χάσει την πίστη του στο πρότζεκτ που έχει ο ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» είναι το φωτεινό παράδειγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δύο ήττες σε ντέρμπι δεν πρέπει να είναι ικανές να κλονίσουν όσα χτίστηκαν μέχρι τώρα.

Αυτά τα παιδιά τη δεδομένη στιγμή δεν χρειάζονται ανάθεμα και απαξίωση, αλλά μια... αγκαλιά. Μια ασπρόμαυρη αγκαλιά, που θα τους δείξει το πόσο πιστεύει όλος ο οργανισμός του Δικεφάλου σε αυτά. Χρόνος για κριτική υπάρχει. Η κριτική άλλωστε είναι πάντα δεκτή και σεβαστή, η απαξίωση όχι.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, τα πράγματα είναι απλά. Το πλάνο δεν πρέπει να αλλάξει αναφορικά με τα Play Off. Στόχος είναι οι «ασπρόμαυροι» να πάρουν όσες περισσότερες νίκες μπορούν στα επόμενα επτά παιχνίδια, προκειμένου να τερματίσουν ψηλά.